ΔΙΕΘΝΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έλλειψη νερού: Απαγόρευση ποτίσματος σε συγκεκριμένες περιοχές στην Βρετανία λόγω λειψυδρίας και ξηρασίας

Σε περιοχές της Βρετανίας που είναι σπάνιες οι βροχοπτώσεις, παίρνουν δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της λειψυδρίας

Απαγόρευση ποτίσματος θα ισχύσει από τις 26 Ιουνίου στις περιοχές του Κεντ και του Σάσεξ στην Αγγλία, λόγω της λειψυδρίας και των συνθηκών ξηρασίας που αναμένεται να επικρατήσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στις δύο αυτές περιοχές, οι πελάτες της South East Water δεν θα μπορούν να ποτίζουν τους κήπους τους από τις 26 Ιουνίου, ούτε να πλένουν τα αυτοκίνητά τους ή να γεμίζουν τις πισίνες τους.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, η ζήτηση νερού εκτινάχθηκε και ορισμένες περιοχές αντιμετώπισαν διακοπές υδροδότησης που υποχρέωσαν σχολεία να κλείσουν ορισμένες τάξεις.

«Είδαμε την ζήτηση να αυξάνεται εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών, αλλά αυτό είχε επιπτώσεις στην ικανότητά μας να διασφαλίσουμε την υδροδότηση του συνόλου των πελατών», εξηγεί σε ανακοίνωση ο Ντέιβιντ Χίντον επικεφαλής της South East Water. Κατά συνέπεια, «δεν έχουμε άλλη επιλογή από την επιβολή αυτής της προσωρινής απαγόρευσης».

«Η κατάσταση εξελίχθηκε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο», δήλωσε. Το προηγούμενο καλοκαίρι, περιορισμοί στην χρήση του νερού επιβλήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εξαιτίας της ξηρασίας.

photo: protothema.gr

Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν μέχρι τους 32°C, ενώ σπάνιες είναι οι βροχοπτώσεις εδώ και εβδομάδες. Χθες, το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες των Επειγόντων βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button