ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ελευσίνα: Ασυνείδητοι έβαψαν μπλε μία μικρή κουκουβάγια – ΑΝΙΜΑ: «Δεν πάει καλά ο κόσμος»

«Κάποιοι θεωρούν τα ζώα εξαρτήματα, δεν καταλαβαίνουν ότι νιώθουν αγωνία, πόνο, φόβο»

Την κακοποίηση δύο ακόμα άγριων ζώων καταγγέλλει μέσω Facebook ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.  

Το σωματείο ανάρτησε τις φωτογραφίες από μία μικρή κουκουβάγια και μια χελώνα που ασυνείδητοι είχαν κακοποιήσει βάφοντάς τα. Η πρόεδρος της ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή, μίλησε στο LiFO.gr με αφορμή τα δύο τελευταία περιστατικά.   

Η μικρή κουκουβάγια βρέθηκε στην Ελευσίνα. «Μία κυρία την βρήκε και την έφερε. Κάποιοι πιάσανε το κουκουβαγιάκι και το βάψανε για πλάκα. Το είδαν σαν αστείο αυτό το πράγμα» λέει η κα Γανωτή, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα αδύνατο ζώο που το πλύσιμο το ταλαιπωρεί.   

«Το πλένουμε και το χρώμα δεν φεύγει. Δεν μπορούμε να του πλύνουμε το πρόσωπό και παραμένει μπλε. Θα το πλύνουμε σε πέντε με έξι ημέρες πάλι» λέει. Προς το παρόν η βάση του χρώματος παραμένει άγνωστη και κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του, παρατηρεί η κα Γανωτή.   

«Οι άνθρωποι έχουν μία περίεργη σχέση με τα ζώα. Βρίσκουμε χελώνες με σκαλισμένα ή βαμμένα καβούκια. Τα θεωρούν εξαρτήματα, δεν καταλαβαίνουν ότι νιώθουν αγωνία, πόνο, φόβο. Δεν τα αντιλαμβάνονται όλα αυτά. Ίσως τα θεωρούν “κουρδιστά”, έχοντας χάσει την επαφή με τη φύση.»

«Λίγο η καραντίνα, λίγο η ζέστη, μάλλον δεν πάει καλά ο κόσμος. Μετά την χελώνα με την αλυσίδα, άλλη μια με σκαλισμένο ένα νούμερο κι ένα σύμβολο στο καβούκι κι ένα ταλαίπωρο κουκουβαγάκι βαμμένο με μπογιά από παιδικό πάρτυ. Στο μεταξύ ξέρει κάποιος πώς φεύγει αυτό το χρώμα, το πλένουμε μια ώρα, βγάζει μπλέ νερό και δεν τελειώνει», έγραφαν νωρίτερα οι διαχειριστές της σελίδας.

Το σωματείο ιδρύθηκε το 2005, από ανθρώπους με μακρά εμπειρία στην περίθαλψη άγριων ζώων και έχει διασώσει χιλιάδες βασανισμένα, τραυματισμένα και κακοποιημένα ζώα μέχρι σήμερα. 

Πηγή: www.lifo.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button