ΕΛΛΑΔΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Έκλεψαν αλιευτικό σκάφος και άπλωσαν δίχτυα στον Κορινθιακό

Οι δράστες είναι τρεις νεαροί ηλικίας 22, 28 και 31 ετών –  Το κλεμμένο σκάφος βρέθηκε και κατασχέθηκε

Με κλεμμένο ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος και με τα σύνεργα που είχαν βρει στο εσωτερικό του έκαναν τους ψαράδες τρεις νεαροί αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το προσωπικό της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου στην θαλάσσια περιοχή του όρμου Σελόντα στην Κορινθία.

Οι άνδρες του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου προσέγγισαν το σκάφος για την κλοπή του οποίου είχε υποβληθεί καταγγελία και έπιασαν στα πράσα δυο από τους δράστες ηλικίας 28 και 31 χρόνων να ψαρεύουν έχοντας απλώσει τα δίχτυα που είχε μέσα ο ιδιοκτήτης του. Ένας ακόμη 22χρονος αλλοδαπός, που κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορείται και για απείθεια καθώς δεν υπάκουσε στις υποδείξεις των ανδρών του Λιμενικού.

Οι δυο συνεργοί του οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου η οποία τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού και κατά συναυτουργία με δόλο, τους όρισε ρητή δικάσιμο και τους άφησε ελεύθερους. Το κλεμμένο σκάφος κατασχέθηκε, όπως και τα αλιευτικά εργαλεία, για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Η ανακοίνωση του λιμενικού

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου και σε συνεργασία με στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παλαιάς Επιδαύρου, εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28,31 και 22 ετών αντίστοιχα στη θαλάσσια περιοχή όρμου Σελόντα Κορινθίας, να διενεργούν αλιεία με χρήση διχτυών, με κλεμμένο ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος.

Οι δύο  εκ των τριών  αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 31 ετών, συνελήφθησαν από τα ανωτέρω στελέχη και οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώπιον κας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου η οποία τους απάγγειλε τις κατηγορίες της κλοπής από κοινού και συναυτουργίας με πρόθεση (δόλο) κατά παράβαση των άρθρων 27&1, 45 και 372 & 1 ορίζοντας ρητή δικάσιμο. 

Ο τρίτος αλλοδαπός διέφυγε της συλλήψεως και καθόσον κατά την διαδικασία γενικής αναζήτησής του στο πλαίσιο του αυτοφώρου δεν ανευρέθηκε, παραγγέλθηκε σχηματισμός προκαταρκτικής εξέτασης κατά αυτού για τις προαναφερόμενες παραβάσεις του Π.Κ. καθώς και της απείθειας, άρθρο 196 του Π.Κ.

Το κλεμμένο  σκάφος κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Παράνομα αλιευτικά εργαλεία κατασχέθηκαν και κατά των προαναφερόμενων παραβατών κινήθηκε από την Λιμενική Αρχή Κορίνθου και η σχετική διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button