ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για τις εικόνες ντροπής με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό – Απολύεται ο ένας υπάλληλος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ωρωπού με την γυμνή ηλικιωμένη – Απολύθηκε ο ένας υπάλληλος με εντολή Πλεύρη

Αυτεπάγγελτα επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη της εικόνας με τη γυναίκα που κείτεται γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στον Ωρωπό και οι υπάλληλοι του ασθενοφόρου του Δήμου την πλένουν με πιεστικό για να τη βάλουν στο ασθενοφόρο.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Ελευθεριάνος μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο την ανήμπορη γυναίκα, για να την αναλάβει, προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα κι απαιτούν άμεση απόδοση ευθυνών.

Την προκαταρκτική ποινική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Απολύθηκε υπάλληλος του υπουργείου

Το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για άμεση κίνηση διαδικασιών απόλυσης του ενός εκ των δύο υπαλλήλων που κατέβρεξαν την ηλικιωμένη στον Ωρωπό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button