ΕΛΛΑΔΑ

Έγινε πάλι viral ο «ιπτάμενος ιερέας» στη Χίο (vid)

Την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια χρονιά ο “ιπτάμενος” ιερέας κατά την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου. Μοναδικές εικόνες και στην Ιερά Μητρόπολη Νάξου

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση του Πάσχα στα χωριά και στην πόλη της Χίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05).

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον “ιπτάμενο ιερές” Χριστόφορο Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα.

“Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι” έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.

“Σείστηκε” η Νάξος στην Πρώτη Ανάσταση

“Ανάστα ο Θεός, κρίνον την γην, ότι ου κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι” και η εκκλησία σείστηκε από τους θορύβους που προκάλεσαν οι πιστοί χτυπώντας και κουνώντας με δύναμη τα στασίδια και στην Νάξο.

Την ίδια ώρα και στον ίδιο ρυθμό οι πολυέλαιοι της Μητρόπολης κουνιόντουσαν ως αναπαράσταση του σεισμού, την ώρα που αναστήθηκε ο Ιησούς.

πηγή: news247.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button