ΑΤΤΙΚΗ

Έφοδος της αστυνομίας στις ΛΕΑ (video)

Οι άνδρες της Τροχαίας αφαίρεσαν πινακίδες και μοίρασαν ραβασάκια σε δεκάδες οδηγούς που καταπάτησαν τις ΛΕΑ.

Έφοδο στην κάθοδο του Κηφισού πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, βάζοντας στο στόχαστρο του καταπατητές της Λωρίδας Έκτακτης Κυκλοφορίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Newsauto.gr, οι άνδρες της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) προχώρησαν στην ακινητοποίηση δεκάδων ΙΧ, βεβαιώνοντας τις σχετικές παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι η άσκοπη χρήση της ΛΕΑ συνιστά μια από τις πιο ασυνείδητες οδηγικές συμπεριφορές, δεδομένου ότι μπορεί να εμποδίσει την έγκαιρη διακομιδή ενός ανθρώπου στο νοσοκομείο ή την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και των οχημάτων συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οποιαδήποτε άλλη χρήση της επιφέρει επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, αλλά και διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα καταπάτησης των ΛΕΑ έχουν αυξηθεί εκθετικά μετά τη λήξη του lockdown και τη συνακόλουθη μαζική επιστροφή των πολιτών πίσω από το τιμόνι.

Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους για την αποσυμφόρηση των κεντρικών οδικών αξόνων της πρωτεύουσας, ένας από τους οποίους ήταν η επαναφορά του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button