ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μιχάλη: «Άσ’ τους, πάνε να κοιμηθούν» – Η λανθασμένη εντολή που δόθηκε στους αστυνομικούς στα διόδια Ελευσίνας

«Άσ’τους, πάνε να κοιμηθούν». Αυτή η εντολή φαίνεται να δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που έβλεπαν τους χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να φτάνουν στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Μιχάλης θα δεχόταν τη μοιραία μαχαιριά που του στοίχισε τη ζωή του

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είχαν την λανθασμένη εικόνα ότι το κομβόι των οπαδών θα κατέληγε για διανυκτέρευση στα στέκια Ελλήνων οπαδών στο κέντρο της Αθήνας και έτσι δόθηκε ποτέ εντολή στους αστυνομικούς να τους σταματήσουν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έφταναν μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Έτσι, η αυτοκινητοπομπή κινήθηκε ανενόχλητη, δεν σήμανε συναγερμός στη ΓΑΔΑ και όταν το λάθος έγινε αντιληπτό όταν ήδη ήταν αργά.

Πώς έχασαν το κομβόι των χούλιγκανς, μετά τα διόδια Ελευσίνας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας με εντολή του επιχειρησιακού κέντρου πήγαν στα διόδια Ελευσίνας κλιμάκια ΟΠΚΕ και αστυνομικοί του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για προληπτικό έλεγχο οχημάτων με κροατικές πινακίδες. Ωστόσο, περίπου στις 20:15 κατόπιν εντολής ανώτατου αξιωματικού της ΓΑΔΑ το κέντρο διαβιβάζει να αποχωρήσουν όλες οι δυνάμεις από τα διόδια και να παραμείνει μόνο μία μηχανή της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Στις 21:15 το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ενημέρωσε το επιχειρησιακό κέντρο ότι η Ολυμπία Οδός εντόπισε αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες να κινούνται προς Αθήνας, χωρίς να λάβει απάντηση. Στις 22:00 μέλη της Τροχαίας ενημέρωσαν το επιχειρησιακό κέντρο ότι τα «25-30 αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες στάθμευσαν στην άκρη της εθνικής οδού αμέσως μετά τα διόδια» και ζήτησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

Ωστόσο, δόθηκε και πάλι εντολή να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια, καθώς, όπως φαίνεται, το σχέδιο περιλάμβανε μόνο την παρακολούθησή τους από τη μηχανή της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, η οποία τελικά… έχασε τα ίχνη τους. Κι αυτό γιατί, όπως σημειώνεται, η αυτοκινητοπομπή «διαλύθηκε», ορισμένα από τα αυτοκίνητα μπήκαν στην Αττική Οδό και άλλα κινήθηκαν μέσω της εθνικής προς Σκαραμαγκά, λεωφόρο Αθηνών κα.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα φαίνεται πως η ΕΛΑΣ έψαχνε μέχρι και τον φρουρό των γραφείων της Αττικής Οδού, με την ελπίδα ότι αυτός είχε αντιληφθεί τη διέλευση των… άφαντων Κροατών.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται πως ήταν πεπεισμένη ότι οι χούλιγκανς θα έφταναν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διανυκτερεύσουν στον σύνδεσμο Ελλήνων οπαδών. 

Στις 22:24 τελικά τα οχήματα των χούλιγκαν βγήκαν από την Αττική Οδό στην έξοδο της λεωφόρου Κύμης και πάρκαραν στο ΟΑΚΑ. Εκεί εικάζεται ότι συνάντησαν τουλάχιστον 50 με 60 Έλληνες οπαδούς, που ίσως ήταν και αυτοί που τους προμήθευσαν με ρόπαλα, καδρόνια και μαχαίρια και τα οποία μπήκαν στον σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ.

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ανενόχλητοι στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιτέθηκαν στους φιλάθλους της ΑΕΚ, σκοτώνοντας τον 29χρονο Μιχάλη.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Άδικη και αναίτια η μετακίνηση της κα Διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, με αφορμή το τραγικό περιστατικό των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Ν.  Φιλαδέλφεια και των μετέπειτα αποφάσεων της Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας.

Αναλυτικά:

Η Ένωση διερωτάται αν για την οπαδική βία είναι υπεύθυνες και υπόλογες οι υπηρεσίες τροχαίας.  

 Αρχικά και στο σημείο αυτό θα ήθελε να καταστήσει σαφές στην κοινωνία πως η κα Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Κορινθίας,  μετακινήθηκε ’’προσωρινά’’, ΑΔΙΚΑ και ΑΝΑΙΤΙΑ στην Διεύθυνση Αστυνομίας  Κορινθίας, χωρίς να επιβληθεί σε βάρος της πειθαρχική ποινή ή τεθεί διοικητικά σε διαθεσιμότητα όπως ψευδώς διέρρευσε και αιωρείται.  

 Η ελαφρά την καρδία απόφαση της Ηγεσίας και η άμεση εξεύρεση εξιλαστήριων θυμάτων, σε μια κίνηση απόδοσης ευθυνών ‘’προς τα κάτω’’ και την  χωρίς ουσιαστική έρευνα για τους ενδεχόμενα υπευθύνους, είχε ως μόνο  αποτέλεσμα την ψυχολογική καταρράκωση και τον κοινωνικό ευτελισμό μιας  εξαίρετης ανώτερου Αξιωματικού και Διοικητή, που είναι πάντα στην πρώτη  γραμμή και σε όλες τις περιπτώσεις που απαιτήθηκε, στάθηκε επί 24ώρων με  αυταπάρνηση στο πλευρό των πολιτών σε περιπτώσεις πυρκαγιών, επικίνδυνων  καιρικών φαινομένων, φέρνοντας άψογα εις πέρας την αποστολή της και την  αποτελεσματική παρουσία του προσωπικού της Υπηρεσίας της.  

 Επίσης θέλουμε να καταστεί σαφές ότι, με τα πραγματικά στοιχεία που  διαθέτει η Ένωση μας, σε καμία περίπτωση η ευθύνη για τον εντοπισμό των  οπαδών κατά την διέλευση τους από το οδικό δίκτυο του Νομού μας, δεν είναι  δυνατόν να βαραίνει το μοναδικό πλήρωμα που ήταν διατεταγμένο σε υπηρεσία την 

δεδομένη χρονική στιγμή, καθόσον σύμφωνα με την δραστηριότητα του, προέβη σε  όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες. 

 Οι ευθύνες βρίσκονται πίσω από την έλλειψη σαφών εντολών της Υπηρεσίας  για περιστατικά για τα οποία έρχεται στην συνέχεια η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία  να αναζητήσει ευθύνες και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας ‘’κρίμα σε αυτόν που  θα να πληρώσει τα σπασμένα’’, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε  έγγραφη ενημέρωση προς τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας, ούτε  δόθηκαν ποτέ σαφείς εντολές και οδηγίες από τις ανώτερες Υπηρεσίες.  

 Ως Ένωση ευελπιστούμε να μην συνεχισθεί ο καταλογισμός ευθυνών σε  πρόσωπα χωρίς υπαιτιότητα και την άμεση αποκατάσταση του κύρους και της  υπηρεσιακής κατάστασης της παραπάνω Αξιωματικού. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Με πληροφορίες από newsit.gr και MEGA

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button