ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Δήμος Κορινθίων: Άρχισαν τα έργα αποκατάστασης ζημιών και οι αιτήσεις των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ»

Για 4η ημέρα σήμερα συνεργεία του δήμου Κορινθίων εργάζονται στην περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε το φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ». Ειδικότερα ,πραγματοποιούνται ενέργειες καθαρισμού στην περιοχή της λαϊκής αγοράς ενώ βαρέα μηχανήματα απομακρύνουν μπάζα και χώματα ώστε οι οδικές αρτηρίες να αποδοθούν πλήρως και ασφαλώς στους πολίτες.Η περιοχή των Λουτρών επλήγη από το φαινόμενο τη νύχτα του Σαββάτου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δήμου ο οποίος με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ.Σπύρο Ζαχαριά έφτασε στις 04:00 τα ξημερώματα στο σημείο με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό ώστε οι συνέπειες του φαινομένου να είναι οι μικρότερες δυνατές.

Σοβαρές καταστροφές στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης(φωτογραφίες) - piperatanews

Τις προηγούμενες δε ημέρες ο Δήμος είχε λειτουργήσει προληπτικά με την παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, καθαρίζοντας επικίνδυνα ρέματα και με στόχο ο όγκος νερού που θα ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί από τα καμένα να έχει διέξοδο και να φτάσει στην θάλασσα.Οι ζημιές που άφησε το φαινόμενο πίσω του είναι αρκετές, κυρίως σε υπόγεια σπιτιών και υποδομές δικτύου.

Με ενημέρωση του ο Δήμος Κορινθίων ενημερώνει:

Μέριμνα μας είναι η άμεση αποκατάσταση τους κυρίως όμως η θωράκιση και αυτής της περιοχής άμεσα με αντιπλημμυρικά έργα ώστε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον να μην απειλήσουν ξανά ζωές και περιουσίες. Το έργο που ο δήμος προωθεί κατά προτεραιότητα είναι η κατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων των Λουτρών για την απορροή των νερών της βροχής που πλέον δεν συγκρατούνται στο καμένο δάσος.”

Ξεκινούν οι αυτοψίες και οι αιτήσεις των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ»

Η Επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές του Δήμου Κορινθίων (ΚΥΑ 33862/6.5.2019 (ΑΔΑ: ΨΗΩΦ465ΧΘ7-ΥΥ4) ενημερώνει, τους πληγέντες από την πλημμύρα της 19.09.2020 κατοίκους του Δήμου Κορινθίων, που πλήγηκε η κύρια κατοικία τους και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα κάτωθι:
Η Επιτροπή θα πραγματοποιεί αυτοψίες στις πληγείσες κύριες κατοικίες.

Οι πληγέντες των οποίων η κύρια κατοικία επλήγη από την πλημμύρα με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι οικοσκευές τους και να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων έως την Δευτέρα 19.10.2020 καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

· ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΑΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ)
· ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
· ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019 (Ε1)
· Ε9 ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
· ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ Ε9
· ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ
· ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 2019 (Ε1) ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
· ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΟΙΚΟΥΝΤΑ ΕΝΗΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΤΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ.
· ΙΒΑΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ
· ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑ
· ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ:
ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΟ (ΑΝ ΜΙΣΘΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ‘Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ (Ε2 ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ)
ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ Η’ ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ Η ΤΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥ
ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ:
· ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ :
· ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΚΕΠΑ
· ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣΗ Η’ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΝΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ.
Αιτήσεις και σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις, οι πληγέντες θα μπορούν να προμηθεύονται, από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων (Αδειμάντου 22, Κόρινθος).
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα κάτωθι τηλέφωνα επικοινωνίας:
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 27413.62112–27413.62117 & στα Email: [email protected], [email protected] , [email protected]

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button