ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Κόρινθο

“Η Πελοπόννησος Μπροστά” – Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Κορίνθου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Παρόντες στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου ήταν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, οι βουλευτές Μαριλένα ΣούκουληΜίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας Δημήτρης Σουφρίλας και στελέχη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος.

Δείτε εικόνες & Βίντεο:

Κατά την ομιλία του ο Δημήτρης Πτωχός είπε:

“Καλησπέρα σε όλους.

Φίλες και φίλοι ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας εδώ. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πρώην πρωθυπουργό τον κύριο Σαμαρά, όλους τους υπουργούς, τους βουλευτές που έχουν έρθει και μας τιμούν με την παρουσία τους και όλους τους φίλους και τις φίλες.

Έχει περάσει πολύ λίγος καιρός, περίπου τρεις μήνες, από τότε που συναντηθήκαμε στις κάλπες των εθνικών εκλογών για να απαντήσουμε στην ερώτηση πώς θέλουμε η Ελλάδα να πορευτεί σε μία εποχή γεμάτη μεγάλες και σοβαρές προκλήσεις. Στις 8 Οκτωβρίου ξανασυναντιόμαστε στις κάλπες αυτή τη φορά για να αποφασίσουμε τον τρόπο που οι εθνικές επιτυχίες και τα συλλογικά κέρδη θα διανεμηθούν τοπικά αλλά και για να προετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τα μερίδια της διαχείρισης των κρίσεων που μοιραία μας αναλογούν.

Η Ελλάδα την προηγούμενη τετραετία έκανε άλματα μπροστά. Η οικονομία παρά τις μεγάλες δυσκολίες σταθεροποιήθηκε με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία και να αναμένουμε τα καλύτερα μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Το έχετε αντιληφθεί και εσείς στην Κόρινθο που βλέπετε τις πρώτες σημαντικές επενδύσεις σε κλάδους αιχμής, όπως η βιοτεχνολογία και αναφέρομαι στην επένδυση ύψους 83 περίπου εκατομμυρίων ευρώ της Ελληνικής εταιρείας αναγεννητικής ιατρικής Theracell και της εταιρίας Orgenesis, οι οποίες αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην παλιά περιφερειακή αγορά στο Λέχαιο. Και αυτή είναι μία επένδυση που θέλουμε να την κάνουμε πιλότο για ολόκληρη την Πελοπόννησο και παράλληλα να στηρίξουμε και γιατί όχι να συνεργαστούμε νεοφυείς επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να συνεργαστούν με όλους μας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας. Θυμίζω ότι η Πελοπόννησος είναι ένα ευλογημένος τόπος. Ένας τόπος, ο οποίος έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει εκπληκτικές ομορφιές, αλλά πάνω από όλα έχει υπέροχους ανθρώπους. Φίλες και φίλοι στα δικά μου μάτια ολόκληρη η Κορινθία και όχι μόνο η περιοχή του Ισθμού είναι μία γέφυρα μεταξύ της Πελοποννήσου, ως περιφέρειας, με την πρωτεύουσα. Ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί εδώ προϊδεάζει τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει αλλά και τον επισκέπτη. Η Κορινθία είναι η πύλη εισόδου για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Γι’ αυτό και Κορινθία είναι για εμένα ένας νόμος κλειδί στην επιτυχία της προσπάθειας να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Ιδανική για να προσελκύσει επενδύσεις λόγω της εγγύτητας με την πρωτεύουσα. Εύκολα προσβάσιμη αλλά και σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό επίπεδο. Ελκυστική στον επισκέπτη που θα θαυμάσει τις αρχαιότητες και θα απολαύσει τα προϊόντα μιας σημαντικής δραστηριότητας για την ελληνική οικονομία: την αμπελουργία και την οινοποιία. Η περιοχή της Νεμέας είναι για εμένα μία μεγάλη πρόκληση. Μία πρόκληση να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το διεθνές αποτύπωμα της περιοχής και να τη καταστήσουμε ένα ολοκληρωμένο ελληνικό προορισμό, με ξεχωριστή ταυτότητα και προοπτικές.

Θα ασχοληθούμε με όλα τα μεγάλα σημαντικά θέματα της Κορινθίας που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία. Έργα όπως ενδεικτικά αναφέρω, το φράγμα του Ασωπού. Τα αρδευτικά δίκτυα και τη γενικότερη διαχείριση των υδάτων, ένα πρόβλημα που ακούω σε κάθε περιοχή, σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη που έχω επισκεφτεί.

Το παραλιακό μέτωπο στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο και στο Λουτράκι. Τις περιοχές του φυσικού μας πλούτου όπως οι περιοχές της Στυμφαλίας, Ζήρεια και πολλές χαρές άλλες. Τα πολιτιστικά μας μνημεία, τα αρχαία και σύγχρονα μνημεία. Και φυσικά τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία.

Θα μπορούσα να σας πω ότι η εκλογή μου εξασφαλίζει στην Πελοπόννησο την καλύτερη δυνατή σύνδεση με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός, όμως ακόμα και χωρίς αυτές τις σχέσεις με τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, θα έδινα τον ίδιο αγώνα να διεκδικήσω όλα όσα αναλογούν στην περιφέρεια και στην Κορινθία, όλα όσα μας αξίζουν. Γιατί η Περιφέρεια μπορεί σε 5 χρόνια από σήμερα να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα.  Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και μαζί θα πάμε την Πελοπόννησο μπροστά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.”

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button