ΚΟΡΙΝΘΙΑΠOΛITIΣMOΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διάκριση για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Νεμέας βρίσκεται υποψήφιος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την απονομή του Σήματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Label 2022)

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας βρίσκεται στην τελική προεπιλογή για το European Heritage Label 2022, όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας:

Αγαπητοί φίλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, ανακοινώνουμε μια ακόμη σημαντική προσπάθεια της Υπηρεσίας μας για την προβολή και ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών του τόπου μας που φαίνεται ότι καρποφορεί!

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Νεμέας βρίσκεται ανάμεσα στους προεπιλεγμένους χώρους για την απονομή του Σήματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. (δείτε τον σχετικό σύνδεσμο https://ec.europa.eu/culture/european-heritage-label-preselection)

Ο φάκελος της υποψηφιότητας της Νεμέας προετοιμάστηκε από την Εφορεία μας σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού και την Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με την αμέριστη υποστήριξη, συμπαράσταση και συνδρομή του καθηγητή και ανασκαφέα της Αρχαίας Νεμέας Στέφανου Μίλλερ και του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων και απεστάλη προς την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές Μαρτίου τρέχοντος έτους. Η Αρχαία Νεμέα, όπως πάντα, στο προσκήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων επιλέγουν τις τοποθεσίες για να λάβουν το «European Heritage Label», το σήμα ευρωπαϊκής κληρονομιάς, βάση του ρόλου τους στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρώπης.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button