ΔΙΕΘΝΗ

«Χειρουργική» κατεδάφιση τεράστιας γέφυρας (video)

Μία γέφυρα 453 μέτρων και ύψους 75 μέτρων έπεσε σαν χάρτινος πύργος. Και με τον τυπικό γερμανικό συγχρονισμό

Όταν οι Γερμανοί αποφασίσουν να κάνουν τα πράγματα όπως πρέπει, οι πιθανότητες λάθους είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Ακόμα και όταν έχουν να κάνουν με κατεδαφίσεις τεράστιων οδικών έργων, όπως η κοιλαδογέφυρα Rahmede κοντά στο Ludenscheid.

Η γέφυρα αυτή είχε κριθεί ακατάλληλη πλέον για κυκλοφορία και είχε αποφασιστεί η κατεδάφισή της. Η προεργασία για την συγκεκριμένη ημέρα πήρε 3 μήνες και όπως φαίνεται από το video όλα πήγαν “ρολόι”.

Η γέφυρα είχε μήκος 453 μέτρα και ύψος 75. Το συνεργείο έβαλε φυσίγγια δυναμίτη σε εκατοντάδες τρύπες στη γέφυρα. Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί ζημιά από την «περίπλοκη έκρηξη», τα ζώα έπρεπε να μετακινηθούν και τα σπίτια έπρεπε να εκκενωθούν.

Σε απευθείας ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από τη γέφυρα της κοιλάδας, υπήρχε απόλυτη απαγόρευση εισόδου. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποίησαν drones για να ελέγξουν αν υπάρχουν ακόμα άτομα στην απαγορευμένη περιοχή. Επιπλέον, η περιοχή ελέγχθηκε και με σκυλιά αναζήτησης ανθρώπων.

Οι Γερμανοί είναι τόσο “ψείρες” που έκαναν αρχικά αποτρεπτική έκρηξη για να τρομάξουν τα πουλιά και να φύγουν μακριά! Στην συνέχεια έγινε η κανονική έκρηξη με δεκάδες τόνους μπετόν να πέφτουν στο έδαφος και ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης να σηκώνεται στον αέρα.

Τα ερείπια της γέφυρας (πάνω από 17.000 τόνοι συνολικά) πρέπει να καθαριστούν μέχρι το φθινόπωρο. Μέχρι πάντως να σηκωθεί η νέα γέφυρα, αυτό που δοκιμάζεται είναι τα νεύρα των κατοίκων της περιοχής που πραγματικά υποφέρουν από την έντονη κυκλοφορία, ιδίως των φορτηγών.

πηγή: newsauto.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button