ΔΙΕΘΝΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτός ο άνθρωπος κλωνοποιεί και φυτεύει τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο για να αποτρέψει την εξαφάνισή τους

Ένα έργο που αξίζει να θαυμάσουμε (Εικόνες & Βίντεο)

Κάθε χρόνο εκατομμύρια εκτάρια δασών χάνονται από πυρκαγιές, εκτός από τα ζώα, τις συνέπειες της πυρκαγιάς υφίστανται και τα δέντρα. Με αποτέλεσμα χιλιάδες είδη χλωρίδας ή πανίδας να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο χωρίς δάση; Σήμερα, αυτό είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν πρέπει να κάνει στον εαυτό του, ωστόσο, είναι γεγονός που έχει τη δυνατότητα να γίνει πραγματικότητα.

Ο David Milarch ανέλαβε μια εξαιρετικά φιλόδοξη πρωτοβουλία, επικεντρώθηκε στην αναδάσωση χάρη στη γενετική, αντιγράφοντας βασικά ορισμένα χαρακτηριστικά διαφόρων ειδών για να τα πολλαπλασιάσει.

Το έργο είναι μια κοινή και οικογενειακή προσπάθεια, μια από τις προτεραιότητές του ήταν η κλωνοποίηση δέντρων Redwood ή Sequoia (που θεωρούνται τα μεγαλύτερα στον κόσμο), ένα είδος που μπορεί να ζήσει για χιλιάδες χρόνια και μπορεί να φτάσει τα 100 μέτρα ύψος. 

Αυτοί οι τύποι δέντρων βρίσκονται στα εθνικά πάρκα της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και πριν από πολλά χρόνια αφθονούσαν, υπάρχουν φωτογραφικά στοιχεία ανθρακωρύχων που ποζάρουν δίπλα τους που δείχνουν την απεραντοσύνη τους.

Ο πυρετός του χρυσού τον περασμένο αιώνα, η εκμετάλλευση των πόρων και η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνονται για την παρακμή των κόκκινων ξύλων.

Παρατηρώντας την κρίση που αντιμετωπίζουν τα δάση, ο David άρχισε να δημιουργεί κλώνους δέντρων Redwood το 1994 . Για να το πετύχουν επιλέγουν δέντρα Sequoia και τις μεγαλώνουν για δυόμιση χρόνια.

Μετά από αυτό, τα φυτεύουν στο δασικό καταφύγιο Presidio, που βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πρωτοβουλία του επιδιώκει να σώσει, να προστατεύσει και να φροντίσει τα δέντρα της γης, εκτός από τα οφέλη της διατήρησης αυτών των τεράστιων δέντρων είναι περισσότερα από όσα φαντάζεστε, για παράδειγμα, μπορούν να αποθηκεύουν περισσότερο άνθρακα και να παράγουν περισσότερο οξυγόνο.

Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην αναδάσωση, ο Milarch αισθάνεται σίγουρος ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο με το έργο του και τώρα το ίδρυμα Archangel Ancient Tree Archive.

Ο στόχος είναι ο πολλαπλασιασμός, η συλλογή και η επαναφύτευση, καθώς και η επιθυμία περισσότερης ποικιλομορφίας στα δάση και μια ευκαιρία για κάτι τέτοιο να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η αποστολή του χωρίζεται σε τρία σημαντικά σημεία : πολλαπλασιάστε τα παλιά δέντρα πριν εξαφανιστούν. αρχειοθετήστε τη γενετική αυτών σε ζωντανές βιβλιοθήκες για τις μελλοντικές γενιές και αναδασώστε τη Γη με τους απογόνους δειγμάτων αρχαίων δέντρων.

Η οικογένεια Milchard είναι ο κύριος υπεύθυνος του ιδρύματος αλλά έχει και την υποστήριξη άλλων συνεργατών.

πηγή: porquenosemeocurrio.net

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button