ΔΙΕΘΝΗ

Αυτός είναι ο πρώτος κλωνοποιημένος λύκος στον κόσμο

Η κλωνοποίηση προς βοήθεια των ειδών προς εξαφάνιση

Η κινεζική εταιρία βιοτεχνολογίας Sinogene, ανακοίνωσε τη γέννηση του πρώτου κλωνοποιημένου λύκου! Το κουτάβι του είδους Canis lupus arctos (αρκτικός λύκος), είχε ως παρένθετη μητέρα μία σκυλίτσα ράτσας beagle! Το κουτάβι είναι θηλυκό και ονομάστηκε Maya.

Η Sinogene ειδικεύεται στην κλωνοποίηση νεκρών κατοικιδίων όπως γάτες, σκύλοι και άλογα, για ιδιώτες πελάτες οι οποίοι δεν αντέχουν την απώλεια του ζώου τους. Τώρα όμως, η εταιρία θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για να βοηθήσει είδη υπό εξαφάνιση.

Η Maya κλωνοποιήθηκε χρησιμοποιώντας DNA ενός ενήλικα αρκτικού λύκου η οποία ονομαζόταν επίσης Maya και πέθανε υπό καθεστώς αιχμαλωσίας στο πάρκο Harbin Polarland στα βορειοανατολικά της Κίνας. Η αρχική Maya γεννήθηκε στον Καναδά πριν σταλεί στην Κίνα το 2006 και η αιτία θανάτου στις αρχές του 2021 ήταν τα γεράματα.

Η κλωνοποίηση της Maya ολοκληρώθηκε μετά από “δύο χρόνια εντατικών προσπαθειών”. Οι ερευνητές δημιούργησαν αρχικά 137 έμβρυα αρκτικού λύκου χρησιμοποιώντας κύτταρα δέρματος της αρχικής Maya με ωάρια σκύλων, μία διαδικασία γνωστή ως somatic cell nuclear transfer (SCNT). Από τα 137 έμβρυα, τα 85 μεταμοσχεύθηκαν επιτυχώς σε πέντε beagle. Από τα 85, μόλις ένα αναπτύχθηκε πλήρως κατά την κύηση. Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν beagles είναι πως δεν υπάρχουν αρκετοί θηλυκοί λύκοι σε αιχμαλωσία για τα πειράματα των επιστημόνων. Ευτυχώς, οι σκύλοι μοιράζονται αρκετό DNA με τους λύκους για να επιτευχθεί αυτή η υβριδική εγκυμοσύνη.

Προς το παρόν η Maya ζει με την παρένθετη μητέρα της στα εργαστήρια της Sinogene και έπειτα θα μεταφερθεί στο Harbin Polarland για να ζήσει μαζί με τους άλλους αρκτικούς λύκους. Ωστόσο οι διαχειριστές του πάρκου θεωρούν πως η εισαγωγή της στην αγέλη πρέπει να είναι προσεκτική, λόγω της απομονωμένης έως τώρα ανάπτυξής της.

Η Sinogene θα συνεργαστεί και με το πάρκο άγριων ζώων του Πεκίνου για να κλωνοποιήσει περισσότερα είδη στο μέλλον.

πηγή: unboxholics.com

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button