ΤΑΞΙΔΙ

Αυτό είναι το mega resort των 5 δισ. που ετοιμάζουν οι Σαουδάραβες στην Ερυθρά Θάλασσα – ΒΙΝΤΕΟ

Η επένδυση για το The Red Sea αποτελεί μέρος του προγράμματος Saudi Vision 2030, ενός στρατηγικού πλαισίου που στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο

Όταν πρόκειται για επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Σαουδική Αραβία είναι σίγουρα, από τις πρώτες χώρες που μας έρχονται στο μυαλό.

Συχνά, παρουσιάζεται ως το πιο φιλόδοξο έργο ανάπλασης στον κόσμο. Το έργο «The Red Sea» υπόσχεται να γίνει ένα από τα κορυφαία θέρετρα σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Συγχρόνως, το εν λόγω project θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία νέων προτύπων βιώσιμης ανάπτυξης. Το νέο Red Sea Project θα περιλαμβάνει φαράγγια, αδρανοποιημένα ηφαίστεια και αρχαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες. Το θέρετρο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι θα προσφέρει στους ταξιδιώτες την υψηλότερη ποιότητα διαμονής και υπηρεσιών, ασυναγώνιστη από οποιοδήποτε άλλο resort στον κόσμο.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το therichest, το The Red Sea Project θεωρείται αυτή τη στιγμή, ως ο πιο luxury ταξιδιωτικός προορισμός στη Σαουδική Αραβία. Αποτελεί μέρος του προγράμματος Saudi Vision 2030, ενός στρατηγικού πλαισίου που στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της Σαουδικής Αραβίας από το πετρέλαιο. Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε την έναρξη του εν λόγω έργου τον Ιούλιο του 2017, δηλώνοντας ότι το The Red Sea Project δίνει έμφαση στο συνδυασμό πολυτέλειας και οικοτουρισμού για να προσελκύσει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Το mega resort εκτιμάται πως θα αυξήσει το ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας κατά 5,86 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Η πρώτη φάση της κατασκευής του αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με περισσότερα από 3.000 δωμάτια ξενοδοχείων να κατασκευάζονται παράλληλα με το διεθνές αεροδρόμιο της Ερυθράς Θάλασσας, μια μαρίνα και πολλά κέντρα αναψυχής.

Το υπερπολυτελές θέρετρο θα κοστίσει συνολικά περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το The Red Sea Project αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να φέρει περισσότερα χρήματα για να βοηθήσει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας. Η πρώτη φάση του έργου The Red Sea Project έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το φιλικό προς τις οικογένειες θέρετρο στεγάζει ήδη περίπου 10.000 άτομα – σχεδόν όλοι ήταν μέρος ή εξακολουθούν να εργάζονται σε αυτό το πολυτελές θέρετρο. Το mega project αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 70.000 θέσεις εργασίας.

Η πρώτη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει τη μεταφορά πολλών εμπορικών σημάτων και ξενοδοχείων, όπως τα Fairmont Hotels & Resorts, Raffles Hotels & Resorts, Grand Hyatt και Intercontinental Hotels & Resorts. Συνολικά, τα high-end χαρτοφυλάκια αυτών των εμπορικών σημάτων φιλοξενίας θα αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.700 από τα συνολικά 3.000 δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν προγραμματιστεί για το έργο.

Έπειτα από την ολοκλήρωσή του, το έργο θα διαθέτει συνολικά 50 θέρετρα που θα προσφέρουν έως και 8.000 δωμάτια ξενοδοχείων και περισσότερες από 1.000 κατοικίες που εκτείνονται σε 22 νησιά και έξι τοποθεσίες στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Σαουδικής Αραβίας Vision 2030, οι προγραμματιστές του Red Sea Project έχουν δεσμευτεί να κάνουν αυτό το πολυτελές θέρετρο βιώσιμο τουριστικό προορισμό.

πηγή: newmoney.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button