ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση, τουρισμό και πλοία στα νησιά, αλλά και στις κατασκηνώσεις ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα σε δύο τεστ, ένα rapid και ένα self test εβδομαδιαίως θα υποβάλλονται οι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας.

«Η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, υπενθυμίζει ότι δεν έχει έρθει το τέλος της πανδημίας. Τα δεδομένα εξετάστηκαν από την Επιτροπή. Γρεβενά, Ιωάννινα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική και Λάρισα, πορτοκαλί. Σαλαμίνα και Πάρος επίσης. Μύκονος, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Θήρα, Πάρος «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένη επιτήρηση. Η κατάσταση στις περιοχές επιβάλλει εγρήγορση. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μύκονο έχει τετραπλασιαστεί τα κρούσματα. Τα ενεργά έχουν υπερπενταπλασιαστεί στην Ίο.

Εφιστούμε την περιοχή στους κατοίκους και στις αρχές των περιοχών αυτών. Από αύριο πηγαίνουν περισσότερες ΚΟΜΥ στις συγκεκριμένες περιοχές για τεστ. Στις περιοχές αυτές οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις επιχειρήσεις ένα rapid και ένα self την εβδομάδα. Το ίδιο και στους εργαζόμενους σε πλοία.

Σε ό,τι αφορά τις κατασκηνώσεις, για την είσοδο στην κατασκήνωση τα νέα μέτρα προβλέπουν μη εμβολιασμένοι rapid 48 ωρών ή PCR 72. Self test σε εβδομαδιαία βάση δεν επιτρέπονται επισκεπτήρια. Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι σε ένα rapid test και ένα self test».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη.

Ποιοι θα κάνουν υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα τεστ κορωνοϊού


Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δύο τεστ κορωνοϊού (συγκεκριμένα ένα rapid και ένα self test) την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση, τουρισμό, πλοία αλλά και οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις της χώρας.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button