ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικάΕπικαιρότητα

Άρης Κωνσταντής: Η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα και λόγω κορονοϊού για τα παιδιά των μεταναστών

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανεχόμαστε όλα στους Αγίους Θεοδώρους

Ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων κ. Άρης Κωνσταντής, στην τοποθέτηση του στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, για το θέμα της ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στα σχολεία της περιοχής μας, είπε τα εξής:

Καταρχήν θα ήθελα να παρακαλέσω όλο το σώμα, ότι αποφάσεις παίρνουμε “ομόφωνα” στα τοπικά συμβούλια, να περνάνε και στα Δημοτικά Συμβούλια. Να μην αλλάζονται οι αποφάσεις, είτε αφορά τέλη, είτε αφορά ομπρέλες κ.α. Αυτό το λέω, γατί κάποιες αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων αλλάζονται.

Κάναμε ένα τακτικό συμβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα για το θέμα των μεταναστών. Από ότι έχουμε ήδη πληροφορηθεί, θα έρθουν περίπου 41 παιδιά στο 3ο Νηπιαγωγείο, 82 παιδιά στο 2ο Δημοτικό, 36 παιδιά στο Γυμνάσιο και 27 παιδιά στο Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων. Η τοπική κοινωνία έχει αντιδράσει έντονα και λόγω κορονοϊού από ότι καταλαβαίνετε, δεν είναι καλή η εικόνα που έχουμε στο χωριό.

Για να μην κατηγορηθούμε για ρατσισμό, δεν είμαστε αντίθετοι στην μόρφωση των παιδιών. Αλλά όχι παράλληλα με τα δικά μας παιδιά. Όπως μας είχε υποσχεθεί ο Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κλάπας το 2018 μπορούνε να τους κάνουν κατάλληλες δομές εκμάθησης μέσα στις δομές φιλοξενίας. Πράγμα που ποτέ αυτό δεν υλοποιήθηκε.

Η απόφαση που έχουμε πάρει στο Τοπικό, λέμε ΝΑΙ στην μόρφωση αυτών των παιδιών αλλά μέσα στις Δομές τους. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν για παράδειγμα στο Λύκειο, 27 παιδιά μεταναστών παράλληλα το πρωί με τα δικά μας παιδιά, επειδή είναι 16-17 χρονών θα υπάρξει πρόβλημα. Ούτε στο Ολοήμερο μπορούν να στεγαστούν. Στο 2ο Δημοτικό το Ολοήμερο τελειώνει στις 16:00. Τι ώρα θα ξεκινήσουν τα άλλα παιδιά? Δεν γίνεται, δεν είναι εφικτό.

Να βρουν τρόπο όπως τους έφεραν εδώ, να τους μορφώσουν.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα ανεχόμαστε όλα στους Αγίους Θεοδώρους. Είμαστε μία επιβαρυμένη περιοχή, κοντεύουμε σχεδόν 2 χρόνια με τους πρόσφυγες, έχουμε περίπου 480 πρόσφυγες στην περιοχή μας. Όπως έχουμε και την βαριά βιομηχανία, εμείς τρώμε όλοι την “λέζα”.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button