ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αργολίδα: Μυστήριο με εκατοντάδες νεκρά πουλιά στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου

Απόκοσμο τοπίο στην Αργολίδα με πουλιά να κείτονται νεκρά σε μεγάλη ανοιχτή έκταση και άλλα να ξεψυχούν επάνω στο οδόστρωμα

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με εκατοντάδες νεκρά πουλιά που εντοπίστηκαν στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου στο ύψος του παλιού εργοστασίου «Πελαργός» στην Αργολίδα.

Περαστικοί οδηγοί ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Αργολίδας και συνεργείο της πήγε στην περιοχή για να εκτιμήσει την κατάσταση και να συλλέξει κάποια νεκρά πουλιά ώστε να εξεταστούν και να γίνουν γνωστοί οι λόγοι που τα οδήγησαν στο θάνατο.

Ορισμένα από τα πουλιά θα αποσταλούν στην Ορνιθολογική Εταιρεία ώστε να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου τους.

Ενημερώθηκαν περιβαλλοντικές οργανώσεις για το συμβάν στην Αργολίδα

Για το συμβάν ενημερώθηκαν και έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι μπορεί να προκάλεσε τον μαζικό θάνατο των πτηνών.

Στην Ελλάδα, τα πουλιά, έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

Το ψαρόνι (επιστημονική ονομασία στούρνος ο κοινός, αρχ. ελλ. ο ψαρ) είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος, που ανήκει στην οικογένεια Sturnidae. Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία.

Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.

Στη χώρα μας είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι, κουρκουβέλι. Τρέφονται με σκουλήκια, αράχνες, είδη γεωσκωλήκων, μήλα, αχλάδια, κεράσια, σταφύλια και άλλους καρπούς. Αντίστοιχα το ψαρόνι αποτελεί τροφή για νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και γεράκια.

πηγή: in.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button