ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Ανησυχία από την αύξηση της χρήσης των αντικαταθλιπτικών στην Ελλάδα – Τα ζητάνε ακόμα και χωρίς συνταγή γιατρού

Την έντονη ανησυχία έχει προξενήσει η αύξηση που έχει επέλθει στα αντικαταθλιπτικά ιδίως μετά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας

Μιλώντας στο DEBATER ιθύνοντες της αγοράς αναφέρθηκαν στο τι τους έχει προβληματίσει σχετικά με αυτή την αύξηση, ενώ ανέφεραν ότι στα φαρμακεία πηγαίνουν και άτομα για να ζητήσουν αντικαταθλιπτικά ακόμα και χωρίς συνταγή γιατρού.

“Ναι υπάρχει μια ανησυχητική αυξητική τάση. Αλλά κυρίως σε αξίες, δηλαδή έρχονται δήθεν καινούργια φάρμακα που είναι πάμφθηνα και αντικαθιστούν τα παλαιότερα. Μετά την τριετία του κορονοϊού έχουν δημιουργηθεί θέματα. Κυρίως η υποκατηγορία των αντιααγχολυτικών, αυτών που δεν δημιουργών εξάρτηση έχει αυξηθεί…, δήλωσε ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Αττικής και Πρόεδρος Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αττικής (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ).

Στο DEBATER μίλησε και η βοηθός φαρμακοποιού, Αθηνά Κουρή, τονίζοντας πως “έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις στα αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά χάπια. Μάλιστα έρχονται άτομα και μας τα ζητούν χωρίς συνταγογράφηση, αλλά δεν τα δίνουμε καθώς πλέον είναι η υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση τους και όχι η χειρόγραφη. Οι περισσότεροι που τα ζητούν κυρίως είναι άνω των 40, αλλά βλέπουμε και νεότερες ηλικίες…“.

Xanax, το χάπι της μόδας, οι ψυχικές νόσοι και τα λάθη που κάνουμε

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button