ΔΙΕΘΝΗ

Άνδρας που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία περίμενε να πεθάνει, όταν δελφίνια του έσωσαν τη ζωή

Ο Μάρτιν είπε στο National Geographic στην εκπομπή Saved From A Shark ότι εκτός από τα δελφίνια «δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει ο καρχαρίας»

Ένας άνδρας παραλίγο να χάσει τη ζωή του μετά από επίθεση από ένα σπάνιο είδος καρχαρία στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την βρετανική Sun o Μάρτιν Ρίτσαρντσον δαγκώθηκε πέντε φορές από έναν καρχαρία Μάκο στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου – αλλά ενώ επέπλεε σε μια λίμνη αίματος, σώθηκε από μια… ηρωική ομάδα ζώων.

Το δημοσίευμα της Sun.

Ο Μάρτιν είπε στο National Geographic στην εκπομπή Saved From A Shark: «Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσει ο καρχαρίας. Είχα χάσει πάρα πολύ αίμα. Αλλά ξαφνικά μια ομάδα δελφινιών εμφανίστηκε και ο καρχαρίας σταμάτησε τη βάναυση επίθεσή του».

Στη συνέχεια ο Μάρτιν διασώθηκε από έναν ψαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγιναν πάνω από 300 ράμματα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι τα δελφίνια μου έσωσαν τη ζωή», ανέφερε ο Μάρτιν.

Οι καρχαρίες Μάκο

Ο καρχαρίας Μάκο είναι το κοινό όνομα των καρχαριών του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών.

Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας, και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα.

Έχουν μήκος από 3 μέχρι 4,5 μέτρα. Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ/ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα

via newsbomb.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button