ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρας με αναπηρία καταγγέλλει οδηγό λεωφορείου για απαράδεκτη συμπεριφορά

Στο βίντεο που ανέβασε ο άνθρωπος με αναπηρία, καταγγέλλει την αδιανόητη συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΑ

Την αδιανόητη συμπεριφορά ενός οδηγού λεωφορείου καταγγέλλει άτομο με αναπηρία, με βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός επιχειρεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο αλλά η ράμπα για τα άτομα με αναπηρία δεν κατεβαίνει.

Τότε πηγαίνει στην μπροστινή πόρτα και ρωτάει αν λειτουργεί η ράμπα. Ο οδηγός του λέει «Δεν έχεις βοηθό ρε;», με τον νεαρό να του απαντάει «όχι, βγαίνω μόνος μου».

Τότε, ο οδηγός, βρίσκει τη λύση, η οποία είναι φυσικά να μη βγαίνουν τα άτομα με αναπηρία και τους ενοχλούν. «Τότε γιατί βγαίνεις; Ε αφού δεν μπορείς! Να μην βγαίνεις!» λέει και εξοργίζει.

Ούτε λόγος να φτιαχτεί η ράμπα, ώστε να μπορεί ένας άνθρωπος με αναπηρία αν πηγαίνει στη δουλειά του ή τη βόλτα του χωρίς να χρειαστεί να το σκεφτεί διπλά και τριπλά.

Αφού τελικά ο οδηγός του λεωφορείου τον βοήθησε να ανέβει στο λεωφορείο, επιμένει να αντιμετωπίζει τον άνδρα υποτιμητικά. «Ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…» του λέει.

«Το τίμημα είναι ο εξευτελισμός»

«Πρώτα να πω ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίρνω λεωφορείο μόνος μου στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι αυτή η εμπειρία με βοήθησε ώστε να αρχίσω να κινούμαι περισσότερο με λεωφορεία ή όχι;» αναρωτιέται ο νεαρός.

«Ήθελα να πάω για έναν καφέ και το τίμημα ήταν ο εξευτελισμός» συγκλονίζει ο άνδρας με αναπηρία επισημαίνοντας όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν για να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στα ΜΜΜ.

«Η μισαναπηρική συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή» τονίζει ο νεαρός.

Μάλιστα, ο άνδρας καταγγέλλει ότι πήρε τηλέφωνο στον ΟΑΣΑ για να ρωτήσει αν ο οδηγός πρέπει να βοηθήσει ένα άτομο με αναπηρία να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και του απάντησαν ότι απαγορεύεται να σηκωθεί από τη θέση του.

Τέλος απαντά και στα περί προσωπικού βοηθού, για την έλλειψη του οποίου τον «κατηγόρησε» ο οδηγός, λέγοντας το αυτονόητο: «ο προσωπικός βοηθός δεν αντικαθιστά την υποχρέωση του κράτους για υποδομές προσβασιμότητας».

«Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το έχει ο ΟΑΣΑ και όχι ο οδηγός» καταλήγει.

@kapten_amearika

Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_

♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Πηγή: in.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button