ΕΛΛΑΔΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Άκης Τσελέντης: Εγκατάσταση φορητού σεισμολογικού δικτύου του γεωδυναμικού στον ανατολικό Κορινθιακό και στην Στερεά Ελλάδα

Με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μας ενημερώνει για την τοποθέτηση πέντε φορητών σεισμογράφων από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου και την Στερεά Ελλάδα.

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Για την καλύτερη μελέτη της σεισμικότητας που παρατηρούμε τώρα τελευταία στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού και την Στερεά Ελλάδα το Γεωδυναμικό αποφασίσει να εγκαταστήσει πέντε φορητούς σεισμογράφους οι οποίοι θα στέλνουν σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές τους στην κεντρική μονάδα επεξεργασίας του κέντρου στην Αθήνα. Το φορητό αυτό δίκτυο θα ενισχύσει το υπάρχον δίκτυο Μονίμων Σεισμολογικών σταθμών του Γεωδυναμικού.

Τον όλο συντονισμό έχει ο στενός μου συνεργάτης και υπεύθυνος του φορητού δικτύου του Γεωδυναμικού ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιαράς.

Ευχαριστώ τους τεχνικούς μας Π. Αργυράκη, Θ. Χίνη και Κ. Μπούκουρα για την πολύτιμη συμβολή τους στην εγκατάσταση.

Οι πάνω δεξιά και κάτω αριστερά φωτογραφίες είναι από την εγκατάσταση στο Αλεποχώρι. Οι υπόλοιπες δύο είναι από την εγκατάσταση στα Μελίσια στο Ξυλόκαστρο. Έπονται και άλλες.

Το Γεωδυναμικό ινστιτούτο σε εικοσιτετράωρη βάση παρακολουθεί και σας ενημερώνει για την σεισμικότητα της χώρας.

Για παράδειγμα ο παρακάτω σύνδεσμο δείχνει σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του σεισμογράφο που βάλαμε στο Ξυλόκαστρο. https://bbnet.gein.noa.gr/plots/MELI.html

Όπως βλέπετε δεν ασχολούμαι μόνο με τα τεκταινόμενα στο αγαπημένο μου νησί την Κεφαλλονιά. Όπως κάποιοι βιάστηκαν να πουν αλλά τους ενημερώνω ότι θα συνεχίσω να «μπλέκω στα πόδια τους» μήπως και σταματήσουμε τον κατήφορο που έχει πάρει το νησί μας.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button