ΕΛΛΑΔΑ

Άγριος καυγάς on air για τα εμβόλια μεταξύ γιατρών: «Είσαι γελοίος» – «Είσαι άσχετος, αγράμματος, αδιάβαστος»

Ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας και ο πνευμονολόγος κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφώνησαν σε έντονο ύφος για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Θα ακυρώσω την επιστημονική μου υπόσταση. Πάει τελείωσε. Έχω τελειώσει άμα το κάνω.», ανέφερε ο κ. Σωτήρης Βασιλείου Διευθυντής της μονάδας τεχνητού νεφρού νοσοκομείου Έδεσσας.

«Δεν είναι η υποχρεωτικότητα που μας ωθεί να μην το κάνουμε. Αν πιστεύαμε καθαρά ιατρικά για την υγεία μας και πρωτίστως για την υγεία των ασθενών μας πως έπρεπε να το κάνουμε θα το κάναμε.», σημειώνει.

Είχε νοσήσει από κορωνοϊό

Τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Βασιλείου είδε το σκληρό πρόσωπο του κορωνοϊού. Νόσησε και πάλεψε μαζί του για 3 εβδομάδες.

«Νόσησα σχετικά βαριά και κινδύνεψα γιατί δεν υπήρχαν συνάδελφοι παθολόγοι για να καλύψουν όλες τις ανάγκες.», δήλωσε.

«Το σύστημα θα καταρρεύσει. Είναι σχεδόν βέβαιο. Τι φταίει ο αιμοκαθαιρόμενος ασθενής στο νοσοκομείο Έδεσσας να είναι χωρίς γιατρό;»

«Μετράω κάθε μήνα με τεστ τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Αν δεν ήμουν καλυμμένος τι θα κάνατε.. δόξα τω Θεό δεν έχω υποκείμενα νοσήματα.»

«Είμαστε 25.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί»

«Ξαφνικά θεωρούμαστε επικίνδυνοι. Παρά τα όσα έχει δει και ζήσει μέσα στη MΕΘ COVID του Ρίου, η νοσηλεύτρια Παρασκευή Δημοπούλου παραμένει ανεμβολίαστη καθώς -όπως υποστηρίζει στο LIVE NEWS- δεν έχει πειστεί πως κινδυνεύει περισσότερο από τον ιό.», τόνισε η κυρία Παρασκευή Δημοπούλου, Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

«Τόσους μήνες στη ΜΕΘ κόβιντ δεν έχω κολλήσει ούτε έχω μεταδώσει τον ιό. Δεν έχουμε πειστεί για την ωφελιμότητα και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.»

Η 40χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, δηλώνει αποφασισμένη να εμείνει στην επιλογή της, παρά το γεγονός πως απομένει μόλις μια εβδομάδα πριν υποχρεωθεί σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Μαζί της σχεδόν το 1/3 των εργαζομένων του νοσοκομείου, όπως λέει.

«Γύρω στα 700 άτομα στο νοσοκομείο είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας. Δεν είμαστε αρνητές όπως μας επονομάζουν. Πώς θα βγάλουν σε αναστολή 25.000 υγειονομικούς γιατί τόσοι είμαστε 25.000 ανά τη χώρα…»

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία»

Ο διευθυντής μονάδας τεχνητού νεφρού που αρνείται να κάνει το εμβόλιο, κ. Σωτήρης Βασιλείου, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Η φυσική ανοσία είναι σαφώς καλύτερη από οποιαδήποτε τεχνική ανοσία. Μετρώντας και τα αντισώματα, είμαι καλυμμένος. Συγκρινόμενοι με συναδέλφους με 2 δόσεις και έχουν συμπληρώσει εξάμηνο είναι ακάλυπτοι.

Δεν ξέρω γιατί η πολιτεία ενδιαφέρεται μόνο για το εμβόλιο. Εμείς είμαστε καλυμμένοι ιατρικά. Έχουμε μετρήσει την ανοσία μας. Όμως οι συνάδελφοι που έχουν κάνει δύο εμβόλια, δεν είναι καλυμμένοι, όμως η πολιτεία δεν τους ελέγχει, δεν τους διώχνει».

«Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση»

«Αυτό που λέει ο συνάδελφος δεν είναι αληθές. Όσοι νοσούν με φυσικό τρόπο αναπτύσσουν πολύ μικρότερη ανοσολογική απόκριση από όσους κάνουν και τις 2 δόσεις του εμβολίου», τόνισε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας.

«Να μου στείλετε μια εργασία που λέει αυτό που λέτε. Αυτό που λέτε δεν υφίσταται.», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος προς τον κ. Βασιλείου.

«Υπάρχουν νοσοκομεία στο Ισραήλ που είναι γεμάτα με εμβολιασμένους. Λέει ασάφειες», τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Βασιλακόπουλο ο κ. Βασιλείου.

«Είσαι γελοίος» είπε ο κ. Βασιλείου για τον κ. Βασιλακόπουλο, με τον πνευμονολόγο να ανταπαντά «είσαι άσχετος, αγράμματος και αδιάβαστος».

«Αν δεν ξέρεις, να σου στέλνουμε μεταφρασμένες τις έρευνες» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, κατηγορώντας τον κ. Βασιλείου για άγνοια.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με ένταση και εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button