ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕΛΛΑΔΑΚΟΡΙΝΘΙΑ

Άγιοι Θεόδωροι: Ο καθηγητής Πληροφορικής Γιάννης Μπετσόγλου, σχολιάζει τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών

Το agioitheodoroi.com σας μεταφέρει σχόλιο από τον καθηγητή πληροφορικής της πόλης μας, Γιάννη Μπετσόγλου, για τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων – Στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής,συμμετέχει ομάδα παιδιών από το Αριστοτέλειο με επικεφαλής τον Γιάννη Μπετσόγλου

Τρίτη ημέρα για τις Πανελλήνιες 2022 και οι τελειόφοιτοι των ΓΕΛ έδωσαν Χημεία, Λατινικά και Πληροφορική. Λίγο μετά τις 10 π.μ. το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα.

Μια «ανάσα» πριν το τέλος των Πανελλήνιων Εξετάσεων βρίσκονται τα Γενικά Λύκεια, ενώ τα ΕΠΑΛ συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις εξετάσεις. Για όλους τους υποψήφιους, θα ακολουθήσουν και τα ειδικά μαθήματα.

Οι βαθμολογίες αναμένεται να ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν και τα Ειδικά Μαθήματα, ενώ οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων.

Το σχόλιο του καθηγητή Πληροφορικής, Γιάννη Μπετσόγλου

Ο καθηγητής Πληροφορικής που κατοικεί μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους κ. Γιάννης Μπετσόγλου, αποδέχθηκε πρόθυμα την πρόταση του agioitheodoroi.com και σχολίασε τα θέματα που “‘έπεσαν” σήμερα στο μάθημα της Πληροφορικής , λέγοντας:

Τα θέματα της Πληροφορικής ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Αρκετά θέματα αντλήθηκαν από τη νέα ύλη.

Ο Γιάννης Μπετσόγλου με ομάδα παιδιών από το Εκπαιδευτήριο “Αριστοτέλειο”, συμμετέχουν στο 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής

Τον 𝟭𝗼 Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής 𝙈𝙄𝙉𝙊𝘼𝙉 𝙍𝙊𝘽𝙊𝙏𝙎𝙋𝙊𝙍𝙏𝙎 𝘾𝙊𝙈𝙋𝙀𝙏𝙄𝙏𝙄𝙊𝙉 για μαθητές Δημοτικού-Γυμνάσιου-Λυκείου, διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Η.E.R.O. στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμ. Χερσονήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει προγραμματιστεί από 10 έως και 12 Ιουνίου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΔΕ Κρήτης) και του Δήμου Χερσονήσου.

~ Ο πρωτοποριακός Διεθνής μαθητικός Διαγωνισμός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και εστιάζει στην Αθλητική Ρομποτική.

~ Προπονητές-Μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές-Ρομπότ και να συναγωνιστούν στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

~ Ο Διαγωνισμός φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό και, παράλληλα, μέσα από την αθλητική ρομποτική να διδάξει στα παιδιά Μηχανική, Προγραμματισμό, Μαθηματικά και Φυσική.

Το Αριστοτέλειο συμμετέχει με την ομάδα Ρομποτικής του Δημοτικού και οι μαθητές θα τελούν τις εργασίες τους υπό την καθοδήγηση του κ. Μπετσόγλου Γιάννη.

Τα θέματα του υπουργείου Παιδείας στα μαθήματα Πληροφορικής, Λατινικών και Χημείας:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button