ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Θεόδωροι: Η καθηγήτρια Μαρία Τουρνά σχολιάζει τα σημερινά θέματα στα μαθηματικά των πανελλαδικών εξετάσεων

Το agioitheodoroi.com σας μεταφέρει σχόλιο από την καθηγήτρια μαθηματικών της πόλης μας, Μαρία Τουρνά, για τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Πρεμιέρα για τα μαθήματα των ομάδων προσανατολισμού σήμερα στις Πανελλήνιες 2022 για τους αποφοίτους των ΓΕΛ τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι στις Ανθρωπιστικές Σπουδές εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, εκείνοι των Θετικών Σπουδών και των Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής στα Μαθηματικά, ενώ τέλος εκείνοι των Σπουδών Υγείας στη Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με τους υποψηφίους των ΕΠΑλ να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Παρασκευή στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και το Σάββατο εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ήταν τα Μαθηματικά (‘Άλγεβρα).

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου στα Λατινικά, στην Πληροφορική και στη Χημεία.

Οι εισακτέοι στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415), ενώ στο νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις επιτυχόντων στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Το σχόλιο της καθηγήτριας μαθηματικών, Μαρίας Τουρνά

Η καθηγήτρια Μαθηματικών που κατοικεί μόνιμα στους Αγίους Θεοδώρους κ. Μαρία Τουρνά, αποδέχθηκε πρόθυμα την πρόταση του agioitheodoroi.com και σχολίασε τα θέματα που “‘έπεσαν” σήμερα στα Μαθηματικά , λέγοντας:

«Τα σημερινά θέματα είναι όπως πάντα διαβαθμισμένης δυσκολίας . Έχουν αναφορά σε μεγάλο εύρος της ύλης. Ιδιαίτερο χειρισμό θέλουν τα ερωτήματα στο Γ4. Αρκετές πράξεις απαιτούνται στο Δ2. Η δυσκολία κορυφώνεται στο ερώτημα Δ4.

Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια, από το 2018 και μετά, κρατούν ένα σταθερό μοτίβο στα θέματα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι δύσκολα.»

Τα θέματα του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των Μαθηματικών:

Τα θέματα του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών:

Τα θέματα του υπουργείου Παιδείας στο μάθημα της Βιολογίας:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button