ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑ

Άγιοι Θεόδωροι: Γνωριμία με τον ψυχολόγο Χρήστο Καλλιά

Το agioitheodoroi.com βρέθηκε στο γραφείο του ψυχολόγου κ. Χρήστου Καλλιά για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης

Το γραφείο του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή και κοινωνικού λειτουργού κ. Χρήστου Καλλιά, βρίσκεται στην οδό Σωτ, Λάμπρου (πλησίον ΕΛΤΑ) στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Διαβάστε την συνέντευξη αναλυτικά:

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς?

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μέγαρα Αττικής. Αρχικά σπούδασα κοινωνική Εργασία, και έχω εργαστεί και ως κοινωνικός λειτουργός, τόσο στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων, όσο και σε δομή με ΑΜΕΑ στο Χαϊδάρι. Λίγο αργότερα εντάχθηκα σε πρόγραμμα Ψυχολογίας από το University of Derby, ενώ παράλληλα ειδικευόμουν και στην συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Η συνολική μου πορεία στον χώρο της ψυχολογίας, της κοινωνικής εργασίας και της ψυχοθεραπείας, μέχρι σήμερα είναι 8ετης. Σήμερα, εργάζομαι στο κέντρο αποκατάστασης Attica Rehab,  ενώ παράλληλα διατηρώ ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων. Επίσης, διαθέτω χώρο και στην περιοχή της Κινέτας. Ταυτόχρονα, συνεργάζομαι με πελάτες διαδικτυακά, μέσω Skype, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αδυναμία προσέλευσης στους χώρους μου.

Πως επιλέξατε να ασχοληθείτε με τον τομέα της Ψυχολογίας?

Με την ψυχολογία ήρθα σε επαφή μέσα από την πρακτική μου ως φοιτητής κοινωνικής εργασίας, και τότε με προσέλκυσε η ενασχόληση με την ανθρώπινη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά, και η επίλυση δυσκολιών που αφορούν τα προαναφερθέντα.

Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η ικανοποίηση που λαμβάνω ως ψυχολόγος, από την προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμένα για την ανακούφιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν

Γιατί επιλέξατε την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων?

Έχοντας περάσει πολλά από τα καλοκαίρια μου, τόσο στην Κινέττα, όσο και, κατ’ επέκταση, στους Αγίους Θεοδώρους, έχω δεθεί ιδιαίτερα με αυτή την όμορφη περιοχή, εμπνέομαι από αυτήν, και επιθυμώ να συμβάλω από την δική μου πλευρά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αυτήν, καθώς, η ψυχική ευεξία αποτελεί πυρηνικό κομμάτι της ποιότητας ζωής ενός ανθρώπου, και κατ επέκταση του συνόλου.

Γιατί να τα «πω» σε έναν ψυχολόγο, όταν έχω φίλους να τα πω?

Αρχικά, οι φίλοι είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή μας, αν και μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν επιλέξει να μην έχουν φίλους, και να είναι εντάξει με αυτό. Για όσους έχουν φίλους, οι φίλοι στην ευρύτερη ζωή μας, είναι πιο αναγκαίοι από έναν ψυχολόγο. Αυτό όμως δεν ισχύει και για εσωτερικές δυσκολίες, που μπορεί να μπαίνουν εμπόδιο στο να νιώθουμε καλά, και να είμαστε λειτουργικοί στην ζωή μας, καθώς ο ψυχολόγος διαθέτει ειδικευμένη γνώση για να βοηθήσει στην επίλυση των εσωτερικών μας δυσκολιών, σε αντίθεση με τους φίλους μας, που συνήθως δεν διαθέτουν ανάλογη γνώση.
Το να τα πούμε σε έναν φίλο συχνά φέρνει ανακούφιση, όμως αυτή η ανακούφιση σπάνια συνοδεύεται από ιδιαίτερη εσωτερική αλλαγή, και λύση, ή ανακάλυψη εναλλακτικών λύσεων για ένα εσωτερικό θέμα που αντιμετωπίζουμε.

Είναι η επίσκεψη σε ψυχολόγο ένδειξη αδυναμίας?

Το να αναγνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, καθώς και την ανάγκη να επιλύσουμε αυτές τις δυσκολίες μέσα από τη συνεργασία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας, είναι ένδειξη δύναμης και Θάρρους, και κυρίως αποφασιστικότητας να πάρουμε τη ζωή  μας στα χέρια μας. Αντίθετα αδυναμία δείχνει το να παραμένουμε σε συνεχή άρνηση των δυσκολιών μας, ή το να καταφεύγαμε σε άλλα μέσα για την ανακούφιση αυτών των δυσκολιών, αντί για αποδοχή και προσπάθεια επίλυσης.

Αν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία, ή επιθυμεί να γνωρίσει κομμάτια του εαυτού του, δεν πρέπει να διστάσει να ζητήσει βοήθεια.

Ποια είναι η προσέγγιση σας στην ψυχοθεραπεία?

Η προσέγγιση την οποία ακολουθώ ως «κορμό» της δουλειάς μου, είναι η προσωποκεντρική και focusing βιωματική ψυχοθεραπεία, με βάση την οποία έχω λάβει 4ετή εκπαίδευση. Η προσωποκεντρική προσέγγιση, δίνει περισσότερο έμφαση στην θεραπευτική σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο και λιγότερο σε τεχνικές. Ωστόσο, έχω ενσωματώσει  στοιχεία και τεχνικές και από άλλες προσεγγίσεις, στις οποίες έχω λάβει βραχύχρονες εκπαιδεύσεις, όπως η gestalt και η CBT.

Ποια είναι τα ωράρια λειτουργίας του γραφείου σας?

Το γραφείο λειτουργεί τις καθημερινές, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, καθώς τα πρωινά εργάζομαι στο κέντρο αποκατάστασης, και το Σάββατο από τις 9:30 το πρωί, έως τις 1:30 το μεσημέρι.

Ψυχολόγος Χρήστος Καλλιάς: “Μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους – Αρκεί να είμαστε σε επαφή”

Ψυχολόγος Χρήστος Καλλιάς: Χαμηλή αυτοεκτίμηση, πως μπορούμε να την ενισχύσουμε

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button