ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικάΕκδηλώσειςΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Άγιοι Θεόδωροι: Ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας για το «Info Kiosk» του Ισθμού

Η εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο SIAGAS στους Αγίους Θεοδώρους

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, η Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στους Αγίους Θεοδώρους. Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ήταν το Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης ή αλλιώς το «Info Kiosk» που βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου.

Στις ομιλίες τονίστηκε η σημασία λειτουργίας του Περιπτέρου και παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας,

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης, ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Άρης Κωνσταντής, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σωτηρία Κορδαλή, καθώς και πλήθος δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπρόσωποι της περιφέρειας, φορέων και συλλόγων.

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκδήλωση

“Η ύπαρξη του Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό της Κορίνθου είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση, όχι μόνο του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου”.

Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της γνωστοποίησης το βράδυ χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, παρουσία του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, των στατιστικών και ποιοτικών στοιχείων από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον Ισθμό της Κορίνθου.

Η σχετική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Π.Ε. Κορινθίας, έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Siagas Beach Hotel, επισημάνθηκε ότι ο Ισθμός αποτελεί την πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες, ενώ καταγράφηκε επίσης η εν τοις πράγμασι επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς σημειώνεται σημαντική προσέλευση μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι η Περιφέρεια επιδιώκει και σχεδιάζει με αναφορά στον ποιοτικό τουρισμό -“στον τουρισμό του αύριο” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια εστιάζεται στην ανθρώπινη σχέση, τον πολιτισμό, την ποιότητα, το περιβάλλον, την γαστρονομία. Ακόμα, αναφέρθηκε στη σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στην Κορινθία από την Περιφέρεια, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, οδικά έργα, αποκαταστάσεις μνημείων και χρηματοδότηση ανασκαφών, την πλήρη ανάπλαση του χώρους του Ισθμού κ.α.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια της χθεσινής εκδήλωσης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καταδείχθηκε ότι έχει η λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων, καθώς επέτρεψε την συλλογή και δυνατότητα επεξεργασίας πρωτογενούς υλικού από τους επισκέπτες στην κάθε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο αξιοποιείται για την αποτελεσματικότερη προβολή της περιοχής, αλλά και την παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που επισημαίνουν οι τουρίστες.

Παρόντες στην χθεσινή εκδήλωση ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής και Αθλητισμού και Ενέργειας Γιώργος Οικονόμου, η εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, άλλοι αυτοδιοικητικοί από την Κορινθία, εκπρόσωποι από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, άλλων φορέων και συλλόγων σχετικών με τον τουρισμό και την εστίαση κ.α.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button