ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕκδηλώσειςΠOΛITIΣMOΣΣύλλογοι

Άγιοι Θεόδωροι: Εγκαίνια Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού Petrosophy

Οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας αποκτούν έναν νέο, ζωντανό πυρήνα πολιτισμού, διαλόγου και δημιουργίας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού Petrosophy, ενός πολυλειτουργικού χώρου πολιτισμού που φιλοδοξεί να συνδέσει τον τοπικό τόπο με τη διεθνή καλλιτεχνική και πνευματική σκηνή.

Το Petrosophy δημιουργήθηκε ως ένας ανοιχτός χώρος συνάντησης τεχνών, ιδεών και ανθρώπων, φιλοξενώντας δράσεις που εκτείνονται από τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική έως τα εικαστικά, την εκπαίδευση, τον κοινωνικό διάλογο και την καινοτομία. Με σεβασμό στην ιστορία, το τοπίο και την κοινότητα των Αγίων Θεοδώρων, το Κέντρο στοχεύει να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πολιτισμού.

Στα εγκαίνια έγινε η παρουσίαση του Παιδικού Βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης – Η Ζωή Μου» της Νάντιας Γαβαλά. Διάβασε αποσπάσματα η ηθοποιός Χριστίνα Πανταζή. Συμμετείχε η χορωδία Πολύμνια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλοστράτα».

Τι είπαν στα εγκαίνια του Petrosophy – Petra Terzi International Cultural Center :

Η κα ΝΤΙΝΑ ΚΟΡΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΑ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΡΦΗ, ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΜΕ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ. ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΆΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!”

Η κα Δήμητρα Σταμούλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων, είπε: “ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!”

Η κα ΝΑΝΤΙΑ ΓΑΒΑΛΑ, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου “Μίκης Θεοδωράκης – Η Ζωή μου” επεσήμανε:

“Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΈΛΑΒΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ,ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ… ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ << ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΘΑ ΥΠΕΡΝΙΚΉΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.>>!”

O κ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΚΔΟΤΗΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ “…ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΕΝΤΡΟ…? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΕΝΤΡΟ… ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΛΕΊΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ…

ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ… ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ…

ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ.”

Ο κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

“ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΘΗΛΩΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΠΡΕΜΙΕΡΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΛΟΥΚΑ, ΖΩΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ.”

Ο κ.ΗΛΙΑΣ ΜΑΛΑΝΔΡΗΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

“Ο ΜΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Σ΄ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ Γ΄ΑΥΤΟΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ Γ ΑΥΤΌΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ: << Ο ΜΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ>>, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ…”

Τα εγκαίνια του Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού Petrosophy σηματοδοτούν την απαρχή ενός μακρόπνοου οράματος:

τα επόμενα πέντε χρόνια, το Petrosophy φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές, φιλοξενίες καλλιτεχνών, φεστιβάλ, συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, με ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερη έμφαση στις νέες γενιές.

Η επιλογή των Αγίων Θεοδώρων δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για έναν τόπο με ιστορικό βάθος, φυσική ομορφιά και στρατηγική θέση, που μπορεί να υποστηρίξει έναν σύγχρονο πολιτιστικό κόμβο ανοιχτό στον κόσμο, αλλά βαθιά ριζωμένο στην τοπική ταυτότητα.

Το Διεθνές Κέντρο Πολιτισμού Petrosophy απευθύνεται σε καλλιτέχνες, δημιουργούς, ερευνητές, παιδιά, εφήβους και πολίτες κάθε ηλικίας, προσκαλώντας τους να συνδιαμορφώσουν έναν χώρο όπου ο πολιτισμός δεν παρουσιάζεται απλώς, αλλά βιώνεται.

Οι εκδηλώσεις στο Petrosophy – Petra Terzi International Cultural Center συνεχίζονται τον Δεκέμβριο με προβολές για την Κινηματογραφική Λέσχη Κορινθίας – 3 C : Corinthian Cinema Club στις 22/12 με τη ταινία “Μauthausen”, στις 29/12 με τη ταινία “Το Τανγκό των Χριστουγέννων” και κάθε Τετάρτη 7μμ-8μμ με το “φιλοσοφικό” Socrates Cafe

Σας περιμένουμε με θετική ενέργεια, καθημερινά 7.30πμ-8μμ και Σάββατο 11πμ-7μμ! Ομάδα Petrosophy

Προβολή ταινίας στην Κινηματογραφική Λέσχη Κορινθίας στους Αγίους Θεόδωρους

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Back to top button