ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικάΕπικαιρότητα

Άγιοι Θεόδωροι: Δυναμικές αποφάσεις στο τοπικό Συμβούλιο για το θέμα του νερού – Απούσα η αντιπολίτευση

Στο χθεσινό τοπικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ-ΑΘ, κ. Μαστραντωνάκης

Τοπικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, με μοναδικό θέμα να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στους Αγίους Θεοδώρους.

Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα που στεγάζεται η Δημοτική βιβλιοθήκη (Άνωθεν Πολυϊατρείου) και συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της τοπικής ενότητας Άρης Κωνσταντής, ο Διευθυντής Τ.Υ. της ΔΕΥΑΛ-ΑΘ Τάσος Μαστραντωνάκης, οι τοπικοί σύμβουλοι Άγγελος Μποζίκης, Ρούλα Βλαστάρη και Σωτήρης Λημνιώτης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Νέων Τεχνολογιών Θοδωρής Πέτρου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ασημακόπουλος.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν αρκετοί πρόεδροι και φορείς οικιστικών συλλόγων των Αγίων Θεοδώρων, όπου αφού πρώτα τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την έλλειψη του νερού, στην συνέχεια ενημερώθηκαν από τον κ. Μαστραντωνάκη για την κατάσταση του δικτύου, για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ-ΑΘ στην αντιμετώπιση των βλαβών και για τις υπερκαταναλώσεις που παρατηρούνται σε αρκετά οικιακά υδρόμετρα σε οικισμούς.

Άρης Κωνσταντής: Κάποιοι που διεκδικούν την δημαρχία… σήμερα είναι απών

“Έλαμψαν δια της απουσίας τους” από την μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης, οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι των Αγίων Θεοδώρων.

Στο θέμα των απουσιών από το χθεσινό σοβαρό τοπικό συμβούλιο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Άρης Κωνσταντής. Δείτε βίντεο:

Αποφάσεις της συνεδρίασης

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή μας είναι:

  1. Προμήθεια για μόνιμη εγκατάσταση στους Αγίους Θεοδώρους 2 μεγάλων μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότητας 2000 κυβικών η κάθε μία.
  2. Να προβεί ο Δήμος προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ταυτόχρονη σύνδεση των υδρομέτρων Αγίων Θεοδώρων και Κινέτας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Με αυτόν το τρόπο, όταν υδροδοτηθεί η Κινέτα με την ΕΥΔΑΠ, θα συνδεθούν άμεσα και τα ρολόγια των Αγίων Θεοδώρων.
  3. Να τιμωρούνται με υψηλά πρόστιμα οι υπερκαταναλωτές και να επιβραβεύεται η συνέπεια. Δηλαδή το πλεόνασμα που θα προκύπτει από τα πρόστιμα αλόγιστης χρήσης, θα επιστρέφεται στους καταναλωτές που «σέβονται» το νερό.
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button