ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΔημοτικάΛΟΥΤΡΑΚΙ

Άγιοι Θεόδωροι: Ανάρτηση στοιχείων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο για κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου για τους κατόχους ακίνητης ιδιοκτησίας στην περιοχή Λουτρακίου–Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, έχει ξεκινήσει η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων από τις 28η Ιουνίου 2021

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού (έως την 30η Αυγούστου 2021) και τεσσάρων μηνών για όσους μένουν στο εξωτερικό (έως την 29η Οκτωβρίου 2021) και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Μέχρι τις ίδιες ημερομηνίες και σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Η Ανακοίνωση αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου-Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και Ίσθμιας του Δήμου της Π.Ε. Κορινθίας.

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

Στοιχεία Γραφείου Κτηματογράφησης:

Πατρών 76, Τ.Κ. 20100, Κόρινθος, τηλ. 27410-36304 (για πληροφορίες και ραντεβού),

mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες)

https://www.facebook.com/maxprint.gr
Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button