ΑΤΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Συναγερμός από αεροπλάνο που θα κάνει αναγκαστική προσγείωση

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση από Ατλάντα προς Αθήνα έχει πρόβλημα στα φρένα

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις από την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ με τον πύργο ελέγχου να έχει ενημερώσει όλο το προσωπικό της πίστας του αεροδρομίου να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα.

Η βλάβη εντοπίστηκε στην υπερθέρμανση των φρένων του αεροπλάνου.

Νεότερη ενημέρωση:

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 248 επιβάτες και κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την Αθήνα ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχο για πρόβλημα στα φρένα και συγκεκριμένα για υπερθέρμανση. Αμέσως κινητοποιήθηκαν η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις.

Τελικά ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει χωρίς προβλήματα το αεροπλάνο και αυτή τη στιγμή οι επιβάτες αποβιβάζονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη δημοσιότητα βίντεο από την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στις εικόνες το επιβατικό αεροσκάφος Airbus A-333 της Delta Airlines φαίνεται να ακολουθεί έναν διάδρομο του αεροδρομίου με αρκετά μικρή ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, το επιβατικό αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Ατλάντα των ΗΠΑ προς Αθήνα και κάποια στιγμή άναψε η ένδειξη υπερθέρμανσης στα αριστερά φρένα του αεροπλάνου.

Ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου και έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες, ενώ σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 248 άτομα. Όταν πλέον, ο Πύργος Ελέγχου απέκτησε οπτική επαφή με το αεροπλάνο παρατήρησαν ότι δεν έβγαινε καπνός ή φλόγα, όπως και ο πιλότος δεν είχε αναφέρει κάτι σχετικό πέρα από την ένδειξη στα όργανά του και έτσι δεν κρίθηκε απαραίτητη η επίστρωση το ειδικού αφρού στην πίστα του αεροδρομίου.

Κατά την διάρκεια της καθόδου για προσγείωση η ένδειξη στα όργανα του αεροσκάφους έσβησε και ο πιλότος προσγειώθηκε ομαλά.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια ενώ ακολούθησε τεχνικός έλεγχος στο αεροσκάφος.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button