AUTO-MOTOΑΘΛΗΤΙΚΑ

Oι ελληνικές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Τα ελληνικά πληρώματα θα «ριχτούν» στη μάχη σε όλες τις κατηγορίες του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, από τα Rally1 μέχρι τα Rally5

Τα ελληνικά πληρώματα θα κάνουν για ακόμη μια χρονιά την παρουσία τους αισθητή στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με Έλληνες οδηγούς να συμμετέχουν σε κάθε κατηγορία του φετινού αγώνα. Στη λίστα των 70 πληρωμάτων που θα πάρουν την εκκίνηση την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβάνονται συνολικά 19 αμιγώς ή μερικώς ελληνικά πληρώματα, που θα αντιμετωπίσουν τον διεθνή ανταγωνισμό διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης θα επιστρέψει για ακόμη μια φορά στον αγώνα που τόσο αγαπά, με τον Frederic Miclotte να κάθεται στο bucket του συνοδηγού, όπως ακριβώς και το 2023. Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα που θα αγωνιστεί στην κατηγορία Rally1, οδηγώντας ένα Ford Puma Rally1 Hybrid.

Περνώντας στην κατηγορία Rally2, ξεχωρίζει η παρουσία των πολύπειρων πλέον Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου που θα οδηγήσουν ένα Skoda Fabia Evo Rally2, αλλά και της φετινής ευχάριστης έκπληξης των ελληνικών αγώνων, Γιώργου Αμούτζα-Γιώργου Ηλιόπουλου με ίδιο αυτοκίνητο. Με Skoda Fabia RS θα ξεκινήσει και ο Πρωταθλητής Ελλάδας του 2019 Γιώργος Κεχαγιάς με τον Νίκο Πετρόπουλο δίπλα του, αλλά και οι ταλαντούχοι Παναγιώτης «Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης. Ακόμα, οι Βασίλης Βελάνης-Ηλίας Παναγιωτούνης και Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους, συμμετέχοντας με Skoda Fabia RS και Evo αντίστοιχα.

Επιπλέον, μία σειρά από ταχύτατα πληρώματα θα μπει στη μάχη των αυτοκινήτων προδιαγραφών Rally3. Ανάμεσά τους, οι επικεφαλής στη βαθμολογία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΡάλλυΚύπριοι Πέτρος Παντελή-Χαράλαμπος Λάος με Renault Clio και οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς με Ford Fiesta.

Χρόνους κορυφής έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επίσης οι Πασχάλης Χατζημάρκος-Μάριος Τσαούσογλου και Θέμης Χαλκιάς-Νίκος Κομνός, αμφότεροι με Renault Clio. Το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στους Μάνο και Κώστα Στεφανή (Ford Fiesta), με τον πολύπειρο Έλληνα συνοδηγό να εκκινεί στο 30ο Ράλλυ Ακρόπολις της καριέρας του μέσα σε 49 χρόνια, ενώ με ακόμα ένα Ford Fiesta προδιαγραφών Rally3 αναμένονται οι Γιώργος Δελαπόρτας-Βαγγέλης Παναρίτης.

Η κατηγορία Rally4 θα είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση, με τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο και Γιάννη Πλάγο-Χρήστο Κουζιώνη να ξεχωρίζουν, αμφότεροι με Peugeot 208. H λίστα συμμετοχών ολοκληρώνεται με τους Θεόδωρο Kαλαμαρά-Δημήτρη Λαμπράκη (Ford Fiesta Rally4), Λοΐζο Παπαγεωργίου-Βασίλη Κούγια (Citroen DS3) και Δημήτρη Παρέλλη-Ανδρέα Παπανδρέου με Renault Clio RS Line Rally5.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές:

Rally1 
Ιορδάνης Σερδερίδης – Frederic MiclotteFord Puma Rally1 Hybrid
Rally2 
Γιώργος Βασιλάκης – Tom KrawszikFord Fiesta Rally2
Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος ΖακχαίοςSkoda Fabia Evo Rally2
Γιώργος Κεχαγιάς – Νίκος ΠετρόπουλοςSkoda Fabia RS Rally2
«Παναγιώτης Ρουστέμης» – Χρήστος ΜπακλώρηςSkoda Fabia RS Rally2
Βασίλης Βελάνης – Ηλίας ΠαναγιωτούνηςSkoda Fabia RS Rally2
Γιώργος Αμούτζας – Γιώργος ΗλιόπουλοςSkoda Fabia Evo Rally2
Νίκος Παυλίδης – Allan HarrymanSkoda Fabia Evo Rally2
Rally3 
Επαμεινώνδας Καρανικόλας – Γιώργος ΚακαβάςFord Fiesta Rally 3
Πασχάλης Χατζημάρκος – Μάριος ΤσαούσογλουRenault Clio Rally3
Θέμης Χαλκιάς – Νίκος ΚομνόςRenault Clio Rally3
Γιώργος Δελαπόρτας – Βαγγέλης ΠαναρίτηςFord Fiesta Rally3
Μάνος Στεφανής – Κώστας ΣτεφανήςFord Fiesta Rally3
Πέτρος Παντελή – Χαράλαμπος ΛάοςRenault Clio Rally3
Rally4 
Σάββας Λευκαδίτης – Βαγγέλη ΑκράτοςPeugeot 208 Rally4
Γιάννη Πλάγος – Χρήστος ΚουζιώνηςPeugeot 208 Rally4
Τέο Kαλαμαράς – Δημήτρης ΛαμπράκηςFord Fiesta Rally4
Λοΐζος Παπαγεωργίου – Βασίλης ΚούγιαςCitroen DS3 R3T Max
Rally5 
Δημήτρης Παρέλλης – Ανδρέας ΠαπανδρέουRenault Clio Rally5

πηγή: caranddriver.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button