ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Στο επίκεντρο και φέτος τα φιδάκια της Παναγίας – Ο μύθος πίσω από το θαύμα 

Έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους όπως κάθε χρόνο τα φιδάκια της Παναγίας στην Παναγία Φιδούσα στο Μαρκόπουλο Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες φέτος βγήκαν τρία φιδάκια με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα την στιγμή που έγινε γνωστό πως εμφανίστηκαν στον περίβολο της εκκλησίας και ειδικότερα πίσω από το φραγκικό καμπαναριό της εκκλησίας, στις πέτρες και το χώμα.

Πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο συρρέουν αυτές τις μέρες στην Παναγία Φιδούσα στο Μαρκόπουλο για να τα δουν από κοντά και να τα χαϊδέψουν, καθώς θεωρείται ευλογία οι πιστοί να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

Μάλιστα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς όταν τα φίδια δεν εμφανίζονται προμηνύεται μεγάλο κακό. Δύο φορές που δεν εμφανίστηκαν, το 1940 και το 1953 το νησί επλήγη από μεγάλους σεισμούς και άλλα φυσικά φαινόμενα.

Τα φιδάκια της Παναγίας είναι ακίνδυνα και θεωρούνται θαυματουργά για τους πιστούς, καθώς μπορούν να θεραπεύσουν ακόμα και ανίατες ασθένειες.

Ο μύθος πίσω από το θαύμα

Σύμφωνα με τον μύθο στην περιοχή υπήρχε μία γυναικεία μονή, οι Μοναχές της οποίας φρόντιζαν την εικόνα της Παναγίας. Μία ημέρα έφτασαν πειρατικά πλοία στο νησί και καθώς οι πειρατές έφτασαν στη Μονή για να τη λεηλατήσουν οι Μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να τις προστατέψει όπως και το Μοναστήρι. Τότε σύμφωνα με τον μύθο, το Μοναστήρι περικυκλώθηκε από φίδια που έδιωξαν τους πειρατές από το σημείο.

Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε σημάδι από την Παναγία. Από τότε κάθε χρόνο εμφανίζονται φιδάκια, ακόμα και στο εσωτερικό της εκκλησίας από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου.

Μία διαφορετική εκδοχή του μύθου, ισχυρίζεται πως οι Μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να γλιτώσουν από τους πειρατές και αυτή τις μετέτρεψε σε φίδια. Μόλις είδαν τα φίδια οι πειρατές τράπηκαν σε φυγή.

πηγή: grtimes.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button