ΑΤΤΙΚΗ

Φωτιά στην Αττική: Το τεράστιο μέτωπο της πυρκαγιάς από τη NASA

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Αττική, καθώς η φωτιά που καίει από χθες Κυριακή (11.8.2024) στην περιοχή του Βαρνάβα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς είναι δραματική. Πλέον η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα έχει επεκταθεί σε τρία μέτωπα και συγκεκριμένα στο Γραμματικό, την Πεντέλη και στην Ανατολή Νέας Μάκρης.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών.

Το μέγεθος της φωτιάς αποτυπώνεται σε χάρτη της ΝASA.

Η φωτιά έχει κάψει αυτοκίνητα, σπίτια και χιλιόμετρα δάσους στην περιοχή.

Μεγάλη μάχη για να σωθεί το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ εκκενώθηκε με το πρώτο φως της ημέρας

Τεράστια είναι η μάχη που δίνουν τα εναέρια μέσα για να σώσουν το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη από τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Χάρη Γκίκα για το Newsbomb.gr, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και τα εναέρια μέσα επιχειρούν για να γλιτώσουν το μοναστήρι από την πύρινη λαίλαπα.

φωτο: newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

180 απεγκλωβισμοί από την ΕΛΑΣ από τα πύρινα μέτωπα

380 αστυνομικοί στις περιοχές που καίγονται στη βορειανατολική Αττική

Μεγάλη είναι η μάχη που δίνουν και οι αστυνομικοί στα μέτωπα της βορειοανατολικής Αττικής όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Αττικής από τον Βαρνάβα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις 10 το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 180 απεγκλωβισμοί από άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής όπου μαίνεται η φωτιά βρίσκονται και επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχηματα, 36 μηχανες, 3 λεωφορεια και 4 βαν.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button