ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Ένας χρόνος από την αεροπορική τραγωδία με τους δύο νεκρούς πιλότους

Σε πένθος είχε βυθιστεί ολόκληρη η χώρα, από την πτώση του Canadair, η οποία οδήγησε στον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών, έχασαν τη ζωή τους, όταν επιχειρούσαν στη μεγάλη φωτιά της Καρύστου.

«Είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό και φεύγουμε». Αυτά φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια των πιλότων, λίγα δευτερόλεπτα προτού πέσει το μοιραίο αεροσκάφος.

Σοκ είχε προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης του Canadair. Με βάση το οπτικό υλικό που ήρθε στη δημοσιότητα, το αεροσκάφος τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Επρόκειτο για ένα CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας με πλήρωμα 2 χειριστές, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία η πτώση του αεροσκάφους έγινε στις 14:52.

πηγή: enikos.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button