ΔΙΕΘΝΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κυριαρχεί η Ελλάδα στις πιο γαλάζιες θάλασσες του κόσμου: Η πρωτιά στην Αλβανία (vid)

Εννέα από τις δέκα πιο γαλάζιες θάλασσες στον κόσμο βρίσκονται στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω τροπικούς προορισμούς όπως οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες

Την κατάταξη των θαλασσών με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ενοικίασης βίλας CV Villas.

Η Ελλάδα κυριαρχεί στον κατάλογο των παραλιών με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο, με ένα κρυφό στολίδι στην Αλβανία κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η παραλία Pasqyra, περίπου 13 λεπτά μακριά από το γνωστό θέρετρο Sarandë, κέρδισε τις μαγικές παραλίες Bondi Beach, Bora Bora ακόμη και τις Μαλδίβες για να εξασφαλίσει τον τίτλο. Η συγκεκριμένη παραλία έχει το παρατσούκλι “Mirror Beach“, χάρη στα καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά της, τα οποία επισκέπτες και ντόπιοι λένε ότι έχουν μια «μαγική» εικόνα.

Από την άλλη, η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη, την τρίτη, την πέμπτη, την έβδομη και την ένατη θέση, ενώ κατέχει επτά θέσεις στην καλύτερη 30άδα, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα.

Συγκεκριμένα, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η απέραντη αμμώδης παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη. Στην τρίτη θέση είναι η Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Στην έκτη θέση βρίσκεται η παραλία Βούλισμα στην Κρήτη, στον δεύτερο κόλπο του Ίστρου στον Άγιο Νικόλαο, η οποία είναι γνωστή και ως “Χρυσή Άμμος”. Στην 7η θέση βρίσκεται η παραλία Φωκί (ή Φώκι) στην Κεφαλονιά, σε μιρκή απόσταση από το Φισκάρδο.

Στην 9η θέση ανέβηκε ο Ομπρός Γιαλός ή (Ομπροσγιαλός), στην Κρήτη, στον Νομό Χανίων. Πρόκειται για έναν βραχώδη κόλπο με καταγάλανα, βαθιά νερά.

πηγή: gazzetta.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button