ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρος – Δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2023 σε ηλικία 87 ετών

Ο μακαριστός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο ήταν μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου.

Σύμφωνα με το orthodoxianewsagency.gr, η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί να παραδώσει το πνεύμα του στον Κύριο μετά από 28 χρόνια Ποιμαντορίας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και συνολικά 39 χρόνων Αρχιερωσύνης καθώς το 1984 είχε εκλεγεί Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Δήλωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού

Δήλωση έκανε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Πελοποννήσους κ. Δημήτρης Πτωχός, σχετικά με την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, κυρός Αλέξανδρος, ήταν μια φωτισμένη πνευματική μορφή της Εκκλησίας και του τόπου μας.

Ήταν ένας φωτισμένος Ιεράρχης και συγχρόνως ένας άνθρωπος αυθεντικός, προσιτός, αγαπητός.

Η πνευματική ακτινοβολία του έφτασε πολύ πέρα από τα όρια της Μητρόπολής του, της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Η επί δεκαετίες διακονία του στην Ορθοδοξία, η αγάπη του για τους νέους και τον τόπο και κυρίως οι διδαχές και το σπουδαίο του έργο είναι η πολύτιμη κληρονομιά που μας αφήνει.

Τα θερμά μου Συλλυπητήρια.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button