ΕΛΛΑΔΑ

«Τέσσερα χρόνια εφιάλτης αλλά υπάρχει Θεός», λέει ο σύντροφος της 43χρονης που μπήκε στη φυλακή ενώ ήταν αθώος

«Έμεινα άδικα στην φυλακή σχεδόν τέσσερα χρόνια. Αλλά υπάρχει Θεός» λέει ο σύντροφος της 43χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία, που δολοφονήθηκε το 2014, με τον τότε 54χρονο άντρα να οδηγείται στις φυλακές, επειδή θεωρήθηκε ο κύριος ύποπτος για το άγριο έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Κω.

Ο σύντροφος της αδικοχαμένης γυναίκας που ήταν και μητέρα τριών παιδιών το 2018 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς, καθώς η έρευνα έδειξε ότι το παλαμικό αποτύπωμα δίπλα από το θύμα δεν ήταν δικό του αλλά άλλου άντρα. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στο έγκλημα στην Κω, και τον Ιούλιο του 2023 ήρθε η λύτρωση.

Κι αυτό γιατί ένας αλλοδαπός, Πακιστανικής καταγωγής συνελήφθη για κλοπή σε κατάστημα στη Γερμανία, ελήφθησαν αποτυπώματά του και τότε διαπιστώθηκε ότι εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονίας στο νησί της Κω.

Μάλιστα, σύμφωνα με γερμανικό μέσο, ο άντρας φέρεται να ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. «Ελεύθερος είμαι εδώ και έξι χρόνια. Έκανα περίπου τέσσερα χρόνια φυλακή γιατί εις βάρος μου δεν είχαν στοιχεία» αναφέρει ο σύντροφος της δολοφονημένης Ρουμάνας γυναίκας. Και προσθέτει: «άλλος ήταν μέσα στο σπίτι, άλλου άντρα ήταν τα αποτυπώματα. Είχε γίνει το δικαστήριο, είχα καταδικαστεί σε ισόβια. Η γυναίκα πάλεψε για την ζωή της, και ό,τι βρέθηκε σε dna ανήκουν σε αυτόν. Μέσα από τα αρχεία της αστυνομίας βρήκαν τα αποτυπώματα που ήταν καθαρά για μένα. Ο πραγματικός δολοφόνος έφυγε από την Ελλάδα».

Ο τώρα 63χρονος άντρας, αλβανικής υπηκοότητας περιγράφει στο newsit.gr τα χρόνια που έζησε στη φυλακή. «Τρία και οκτώ μήνες εφιάλτης. Έχω περάσει πολύ άσχημα, έχω ταλαιπωρηθεί, είχα πάθει και έμφραγμα αλλά με τα τελευταία νέα, καταλαβαίνω ότι υπάρχει Θεός».

Ωστόσο, τώρα ξεκινάει μία καινούρια σελίδα στη ζωή του με τους ανθρώπους που τον στήριξαν εξαρχής, να παραμένουν στο πλευρό του ως το τέλος. Όπως ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου-παρασκευαστηρίου, όπου εργαζόταν ο πρώην φυλακισμένος. Τότε είχε επιβεβαιώσει στις αρχές ότι ο υπάλληλός του βρισκόταν στην εργασία του την ώρα που έγινε η δολοφονία. Το ίδιο είχε προκύψει και από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση εργαζομένων.  Όπως μας λέει ο σύντροφος της δολοφονημένης γυναίκας: «Εργάζομαι στο ζαχαροπλαστείο που δούλευα πριν μπω φυλακή».

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 14η Απριλίου 2014 στις 13.54 ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο στις 14.00, όπου τους ανέμενε ο 54χρονος, ο οποίος τρεμάμενος, φώναζε: «Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά;».

Ο 54χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου εντός του μπάνιου υπήρχε το πτώμα της 43χρονης. Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων και έφερε μία εγκάρσια τομή μήκους οκτώ με δέκα εκατοστά περίπου στην περιοχή του αιδοίου, ένα τραύμα από τέμνον όργανο στην περιοχή της καρωτίδας και μία τομή στην εξωτερική πλευρά του αριστερού στήθους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή. Ο 54χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.

Ο 54χρονος, που βρισκόταν προηγουμένως σε ζαχαροπλαστείο, στο οποίο εργάζεται, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, προέβαλε άλλοθι. Ο εργοδότης του επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην εργασία του, ενώ το ίδιο προέκυψε από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση υπαλλήλων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του επέμειναν στο γεγονός ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν προέκυψε ότι στον χρόνο που έγινε το έγκλημα ο ίδιος ήταν στην εργασία του, ενώ παραπέρα υποστήριξαν ότι ο φονιάς κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς και από τις έρευνες DNA δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του, ενώ βρέθηκε σε νύχι, στο δεξί χέρι και στο παντελόνι του θύματος γενετικό υλικό από άγνωστο άνδρα.

Στον χώρο της κουζίνας βρέθηκε ένα μαχαίρι κοπής ψωμιού, μήκους 31 εκατοστών, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ποτήρι μαζί με άλλα πλυμένα μαχαιροπίρουνα και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πέριξ του σημείου στο οποίο ενώνεται η λάμα με την χειρολαβή, αποξηραμένο αίμα καθώς και δερματικό ιστό στα δόντια του.

Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων, άκουσαν φωνές (στα Ρουμάνικα…) και έκκληση για βοήθεια από το συγκεκριμένο διαμέρισμα γύρω στη μία το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα (γύρω στη μία και μισή), εμφανίστηκε συγκλονισμένος και τρεμάμενος ο σύντροφός της, λέγοντας ότι τη βρήκε σφαγμένη.

Με πληροφορίες από newsit.gr και protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button