ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κάτω Αχαΐα: «Πού να ξέρω αν τα έχει πειράξει;» λέει η γιαγιά των δύο νεκρών βρεφών

Η γιαγιά των νεκρών βρεφών χαρακτήρισε την κόρη της λέγοντας, «είναι ένα πολύ περίεργο παιδί» (βίντεο)

Η μητέρα της 23χρονης Ειρήνης και γιαγιά των δύο βρεφών, 19 ημερών και δύο μηνών, που πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο, στην Κάτω Αχαΐα, μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει αν η κόρη της έκανε κακό στα ίδια της τα παιδιά. 

Όταν ρωτήθηκε τι μπορεί να έχει συμβεί στα εγγόνια της απάντησε: «Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πού ξέρω αν δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» . Ενώ για την κόρη της είπε: «Είναι ένα πολύ περίεργο παιδί».

Η γιαγιά των δυο κοριτσιών ζητά να μάθει γιατί επί 1 μήνα κανένας γιατρός από το Αγία Σοφία δεν τους είπε από τι πάθαινε επιληπτικές κρίσεις το 2 μηνών εγγονάκι της.

«Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλήψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα, μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει, ούτε να το βάζουν εντατική όπως το είχαν στο Καραμανδάνειο εδώ στην Πάτρα, ούτε να υπάρχει τόση σοβαρότητα της κατάστασης ότι πάει δηλαδή, ότι περιμένουμε να πεθάνει και τελικά το παιδί να καταλήγει».

Περιγράφει στο Live News τα τελευταία δραματικά λεπτά μέσα στο θάλαμο του Αγία Σοφία: «Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο πράγμα. Ένα πούπουλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε».

«Με αυτά που ακούγονται, δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω»

Σχετικά με τις σχέσεις που έχει με την κόρη της σημείωσε: «Έχει μπλεχτεί η μητριά της που δεν έχω καλές σχέσεις μαζί της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράει έτσι η Ειρήνη. Εμένα μου άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου».

Η αστυνομική έρευνα για τους θανάτους των δύο μωρών

Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των δύο μωρών στην Αχαΐα, με τη νεαρή μητέρα να δηλώνει ότι την αποκαλούν «νέα Πισπιρίγκου». Όμως τα πράγματα φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετικά.

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι η υπόθεση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, ο οποίος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο που μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega, «κλειδί» της υπόθεσης είναι η έρευνα της αστυνομίας που έγινε τον Ιούνιο και Ιούλιο του 2022, πέντε μήνες μετά την έναρξη της υπόθεσης της άλλης υπόθεσης με την μητέρα από την Πάτρα.

Από την αρχική ιατροδικαστική έρευνα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο εύρημα ότι μπορεί να υπήρξε κάποια πληγή στο παιδί ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εκπομπή, οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και έχει παραδοθεί το πόρισμα αυτών.

Ακόμα, δεν έχουν γίνει οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο πρώτο παιδί, δηλαδή να εξεταστούν τα ζωτικά όργανα. Αυτή την στιγμή φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στην διεξαγωγή των ιστοπαθολογικών εξετάσεων από εργαστήρια της περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις μπορεί να δείξουν αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα μεταβολισμού που να έχει επηρεάσει την λειτουργία της καρδιάς ή αν έχει μεγάλο βάρος στην καρδιά του.

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες εξετάζονται από ιστοπαθολόγο της Αθήνας τα ζωτικά όργανα του παιδιού με το πόρισμα πιθανόν να σταλεί αύριο ή μεθαύριο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, κατά τη διάρκεια της έρευνας της αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Με πληροφορίες από newsit.gr και MEGA

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button