ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κακοκαιρία Elias: Μεγάλα προβλήματα στη Δυτική Πελοπόννησο – Επί ποδός στη Θεσσαλία

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η κακοκαιρία Elias η οποία χτυπάει τις τελευταίες ώρες Αίγιο, Καλάβρυτα και Κόρινθο.

Ήδη τα πρώτα προβλήματα καταγράφηκαν στα δυτικά της χώρας. Το 112 ήχησε στο Ξυλόκαστρο το βράδυ, με όσους βρίσκονται στην περιοχή να λαμβάνουν προειδοποιητικό μήνυμα για χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει το μήνυμα 112.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε ήδη πάνω από 15 τηλεφωνικές κλήσεις για παροχή βοήθειας και άντλησης υδάτων.

Τουλάχιστον δύο πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, κάηκαν 3 φοίνικες, σε αύλειο χώρο οικίας, στο Κιάτο του δήμου Σικυωνίων. Πυρκαγιά – κατά πάσα πιθανότητα από κεραυνό – εκδηλώθηκε, κοντά στον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου, χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.

Κακοκαιρία Elias: Κλειστά σχολεία σε Κόρινθο και Θεσσαλία

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τρίτη, με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τον δήμο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ θα παραμείνουν κλειστές και σχολικές μονάδες στη Φθιώτιδα. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και για τις άμεσες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

πηγή: athensvoice.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button