ΚΙΝΕΤΑ

Φωτιά σε βυτιοφόρο με 7 τόνους υγραέριο στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Πληροφορίες ότι έχει εντοπιστεί διαρροή υγραερίου – Ταλαιπωρία για τους οδηγούς – Διακοπή κυκλοφορίας και στον προαστιακό – Στο ρεύμα προς Κόρινθο το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα και στη νέα αλλά και την παλαιά εθνική οδό από τα Μέγαρα μέχρι την Κινέττα.

Όπως μετέδωσε το MEGA το βυτιοφόρο μεταφέρει 7,2 τόνους υγραέριο κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει περιοριστεί, ωστόσο έχει παρατηρηθεί διαρροή για την οποία γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί το ακριβές σημείο με θερμική κάμερα.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε διαβροχή από απόσταση ασφαλείας ενώ η «γυμνή» φλόγα έχει περιοριστεί. Κατά τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά μεταδόθηκε από τον χώρο της καμπίνας.

Όπως εξηγούν άνθρωποι που έχουν διαχειριστεί τέτοια περιστατικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να παρουσιαστεί το φαινόμενο Bleve. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης Boiled Liquid Expanding Vapour Explosion που αφορά περιπτώσεις υγροποιημένου αερίου υπό έντονη πίεση. Πρακτικά πρόκειται για τον κίνδυνο υπερπίεσης του αερίου που μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή, η οποία πίεση οδηγεί σε έκρηξη μεγάλης κλίμακας.

Φωτογραφία από το φλεγόμενο βυτιοφόρο – Πηγή: Πυρκαγιά Ενημέρωση

Λόγω της φωτιάς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα αρχικά της νέα εθνικής οδού ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού.

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο από τον κόμβο Κινέτττας στο 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού ενώ προς Αθήνα η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο Μεγάρων, στο 50,5ο χιλιόμετρο. Στην παλαιά εθνική οδό η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Μεγάρων έως τον κόμβο Κινέττας.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι καλά στην υγεία του καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το όχημα.

Λόγω των μέτρων της τροχαίας δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής η φωτιά στο βυτιοφόρο εκδηλώθηκε στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Η ανακοίνωση από την Ολυμπία Οδό

Με εντολή της Τροχαίας, ανακοινώνεται διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο στο 46ο χλμ. προς Πάτρα. Γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην ΠΕΟ στον Κόμβο Μεγάρων (προς Κόρινθο) και στον κόμβο Κινέτας (προς Αθήνα).

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Σημειώνεται ότι από τις 14:24 έχει αποκατασταθεί η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Μεγάρων έως τον κόμβο Κινέττας.

πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button