ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙΕπικαιρότηταΚΟΡΙΝΘΙΑΛΟΥΤΡΑΚΙΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Φωτιά: Καλύτερη η εικόνα – Αναχαιτίστηκε το μέτωπο προς Μότορ Οιλ

Η ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών καθώς και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν καταφέρει να περιορίσουν την φωτιά

Σύμφωνα με ενημερώσεις από εθελοντές δασοπυροσβέστες, αυτήν την ώρα η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από χθες, με μικρές διάσπαρτες εστίες που δημιουργούνται από αναζωπυρώσεις και εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές επάνω και προς τα δυτικά από την περιοχή Παλιό Χωριό.

Από νωρίς σήμερα το πρωί ρίχθηκαν στη μάχη της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα μαζί με τους εθελοντές δασοπροστασίας Αγίων Θεοδώρων, Λουτρακίου και Κορίνθου, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να αντιμετωπίσουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.

Το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα έργων του στρατού και της αυτοδιοίκησης, υδροφόρες, αλλά και εθελοντές.

Νωρίτερα τα ξημερώματα, η μεγάλη φωτιά έφθασε πολύ κοντά στη Motor Oil, μόλις 400 μέτρα πάνω από την Εθνική Οδό. Η εγκατάσταση δεν κινδύνεψε και το μέτωπο αναχαιτίστηκε, εξαιτίας των δυνάμεων που έδωσαν «μάχη» ώστε η φωτιά να μην πλησιάσει την Εθνική Οδό.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της τοπικής ενότητας Αγίων Θεοδώρων Άρη Κωνσταντή που βρίσκεται από το πρώτο λεπτό στο μέτωπο της φωτιάς, αυτήν την ώρα επικρατεί αέρας περίπου 3 μποφόρ στην περιοχή. Όμως βρίσκονται όλοι σε επιφυλακή αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των αέριδων τις επόμενες ώρες.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ με την κατάσταση που υπήρχε στις 7 το πρωί:

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button