ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 27χρονης: «Η ζωή μου δεν έχει νόημα χωρίς αυτήν» λέει κλαίγοντας ο σύντροφος της Αναστάζια

Ο σύντροφος της νεαρής κοπέλας απευθύνει έκκληση σε όλους για βοήθεια – «Θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν» δηλώνει ο επικεφαλής ερευνών πολιτικής προστασίας – Βρέθηκε DNA της κοπέλας στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Πολωνής τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί από το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (12/6).

Από το απόγευμα του Σαββάτου (17/6) βρίσκεται στο νησί της Κω κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που συνδράμει τις έρευνες, ενώ, στην ανακρίτρια για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα παρέπεμψε η εισαγγελέας τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές που συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης μετά από συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και καταθέσεων.

«Δεν έχω σταματήσει λεπτό να την αναζητώ» είπε ο 28χρονος σύντροφος της κοπέλας μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε ξεσπώντας σε κλάματα: «Η ζωή μου δεν έχει κανένα νόημα χωρίς αυτήν».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του:

Βρέθηκε DNA της στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού

Σημαντικά στοιχεία εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν από τη Δευτέρα.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης θεωρείται ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος συνελήφθη ήδη για αρπαγή. Οι αρχές επιδιώκουν κομμάτι – κομμάτι να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία, που εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κω.

Πέραν του Μπαγκλαντεσιανού, οι αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους και τον Πακιστανό συγκάτοικό του. Υλικό από κάμερες ασφαλείας από διπλανές κατοικίες δείχνουν τον Μπαγκλαντεσιανό να μπαίνει με την 27χρονη στο σπίτι του. Ωστόσο, ο συγκάτοικός του υποστήριξε στις αρχές ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, με την αστυνομία να πιστεύει ότι λέει ψέματα.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την ανάλυση γενετικού υλικού, καθώς DNA της Αναστάζια βρέθηκε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, οι αρχές είχαν πάρει γενετικό υλικό της από το δωμάτιο που διέμενε, προκειμένου να το συγκρίνουν με τα υπόλοιπα ευρήματα.

Το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού / photo: protothema.gr

Η μητέρα της Αναστάζια στο νησί μαζί με ντετέκτιβ για να την βρουν

Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές, εθελοντές και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, η μητέρα της Αναστάζια μαζί με ντετέκτιβ έφτασε στην Κω, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες ώστε να βρεθεί η κόρη της. Την είδηση έκανε γνωστή ο σύντροφος της 27χρονης ο οποίος χθες ενημέρωνε μέσω facebook το γεγονός και ζητούσε βοήθεια απ’οποιον μπορεί να την προσφέρει.

Πριν από λίγα 24ωρα η μητέρα της 27χρονης σε δηλώσεις της στην πολωνική ιστοσελίδα «tuwroclaw», έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση, καθώς μίλησε ανοιχτά για απαγωγή. «Δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά πιστεύω ότι έχει απαχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, με μια ανάρτησή του πριν λίγες ώρες ο σύντροφος της Αναστάζια έγραψε στο Facebook: «Αύριο με τη μαμά της Αναστάζια και μια ομάδα ντετέκτιβ θα ψάξουμε για την Αναστάζια. Αν κάποιος θέλει να μας βοηθήσει να την ψάξουμε ή ξέρει ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν στην αναζήτηση παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου. Κάθε ώρες μετράει».

photo: protothema.gr

Επικεφαλής των ερευνών: «Είχαμε ελέγξει το σημείο που βρέθηκε το κινητό πολλές φορές πριν βρεθεί»

Στην Κω βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών, που θα συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που αγνοείται από τις 12 Ιουνίου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για δολοφονία και προσπαθούν να «ξετυλίξουν» το κουβάρι της εξαφάνισης που εξελίσσεται σε θρίλερ. Κλειδί στην υπόθεση και νο1 ύποπτος είναι ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντές που φέρεται να είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε η κοπέλα πριν χαθούν τα ίχνη της.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης προς το παρόν έχουν αποβεί άκαρπες. Αστυνομικοί, άντρες της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή ψάχνοντας ίχνη της κοπέλας. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ drone χτενίζει την περιοχή.

Χθες, βρέθηκε το κινητό της 27χρονης σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του 32χρονου από το Μπανγκλαντές.

Στοιχείο «κλειδί» προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να δοθούν απαντήσεις είναι το κινητό της 27χρονης. Οι Αρχές φοβούνται για εγκληματική ενέργεια καθώς στο κινητό που βρέθηκε είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Το κινητό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου οι αξιωματικοί θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν την τελευταία διαδρομή που έκανε η κοπέλα πριν εξαφανιστεί.

Το σπίτι που βρέθηκε το κινητό της 27χρονης – photo: protothema.gr

«Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν»

Ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών πολιτικής προστασίας, μίλησε για τις εξελίξεις των ερευνών στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».

«Είχαμε περάσει πολλές φορές από εκείνο το σημείο και δεν είχαμε βρει κάτι και ξαφνικά χθες το βρήκαμε. Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Ελέγξαμε τα περισσότερες πηγάδια και είχαμε και ειδικές κάμερες που τα βάλαμε στα πηγάδια για να δούμε τι υπάρχει μέσα στο νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Πιστεύω πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι».

Με πληροφορίες από MEGA και protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button