ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνέλαβαν έξι από τους διακινητές – Μαρτυρίες για 100 παιδιά κλειδωμένα στα αμπάρια

Πληροφορίες για έξι διακινητές ανάμεσα στους διασωθέντες και ένας εξ αυτών και ο κυβερνήτης

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι εκ των διακινητών που έβαλαν στο αλιευτικό σκάφος-«φέρετρο» τους μετανάστες και τους μετέφεραν μέχρι το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου όπου σημειώθηκε το ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε το λιμενικό.

Όπως αναφέρουν πηγές ο αριθμός των διακινητών δεν αποκλείεται και να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Κατά τις ίδιες πηγές και οι επτά συλληφθέντες διακινητές είναι Αιγύπτιοι.

Σύμφωνα με «κύκλους» του υπουργείου Ναυτιλίας ο αριθμός των έξι διακινητών δικαιολογείται από το ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιβατών-μεταναστών δεν μπορεί να ελεγχθεί και γι’ αυτό οι διακινητές ήταν περισσότεροι του ενός.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι λόγω της εμπειρίας τους οι διακινητές είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται ότι κάτι πηγαίνει στραβά και οι πρώτοι που εγκαταλείπουν τα σκάφη και διασώζονται.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 78 νεκροί,  ενώ 104 είναι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί από το γεμάτο με ανθρώπους πλοίο όπως προέκυψε και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας οι διασωθέντες είναι ηλικίας από 16-41 ετών.

Δείτε φωτογραφίες:

ploio_pylos__1_
ploio_pylos__2_
ploio_pylos_arthro

Το γεγονός, πάντως, ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες τα μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές. Όπως επισημαίνουν στελέχη του Λιμενικού, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ακόμη και μετά τη λήψη καταθέσεων από τους διασωθέντες.

Η μαρτυρία για τα 100 παιδιά στα αμπάρια

Συγκλονιστικές είναι την ίδια ώρα οι μαρτυρίες διασωθέντων που είπαν σε γιατρούς του νοσοκομείου της Καλαμάτας ότι στα αμπάρια του σκάφους το οποίο βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, περί τα 5.000 μέτρα, βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «Ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Δείτε βίντεο με το ρεπορτάζ του MEGA:

Με πληροφορίες από protothema.gr, MEGA και OPEN

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button