ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μεταμόρφωση – Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας (βίντεο+εικόνες)

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί του Σαββάτου στη Μεταμόρφωση, σε εργοστασιακό χώρο της οδού Σώρου, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος της οδού Τατοΐου στη Μεταμόρφωση, μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης, ενώ σύμφωνα με την Τροχαία, δεν αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το μεσημέρι. Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής πρόκειται για χώρο με ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ προς το παρόν δεν έχει επεκταθεί σε περιοχή με κατοικίες. Πλησίον του σημείου της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής. 

https://youtu.be/b9PpI787Idg
fwtia_metamorfwsh
metamorfwsh_fwtia_

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

ergostasio_plastikwn_fwtia_metamwrfwsh_
ergostasio_plastikwn_fwtia_metamwrfwsh_3
5129684
ergostasio_plastikwn_fwtia_metamwrfwsh_4
ergostasio_plastikwn_fwtia_metamwrfwsh_5
fotia-metamorfosi

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προς το παρόν, επιχειρούν περιφερειακά, καθώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εισέλθουν στο εσωτερικό του εργοστασίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο εργοστασίο, ωστόσο αυτό θα διαπιστωθεί με βεβαιότητα όταν οι δυνάμεις καταφέρουν να μπουν στο εσωτερικό. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικές ενισχύονται και πλέον επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 12οχήματα, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου και εθελοντές.

Πλέον επιχειρεί κι ελικόπτερο. Όλη η Αθήνα έχει «πνιγεί» από τους καπνούς.

Ενημέρωση (17:40).

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που καίει από τις 7 το πρωί του Σαββάτου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην Μεταμόρφωση Αττικής. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός στον ουρανό.

Δύο λωρίδες κυκλοφορίας δόθηκαν και στο ρεύμα προς Αθήνα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε διακοπή από το πρωί λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διεξάγεται ως εξής: Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

https://youtu.be/uAOnWVVfmo4

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Πηγή: protothema.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button