O αγαπημένος ηθοποιός έκανε αυτή τη δήλωση μετά από μια σπουδαία καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση
Ο Γιάννης Καλατζόπουλος αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική και το ανακοίνωσε μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.
Ο ίδιος στην ανάρτησή του αναφέρει πως πλέον έχει μεγαλώσει και για να μη φτάσει στο σημείο να ανεβαίνει στη σκηνή και να μη θυμάται τα λόγια του, αποφάσισε να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με κάποιον άλλο τομέα όπως αυτός της σκηνοθεσίας.
«Λοιπόν, η Τέχνη του Ηθοποιού είναι εφήμερη, κάποτε τελειώνει και δεν μένει τίποτα, γιατί ακόμα κι αν κάποιος έχει αφήσει ταινίες ή βιντεοσκοπημένες παραστάσεις, αυτά δεν είναι παρά η σκιά της Τέχνης του, η οποία μόνο ζωντανά, μπροστά σε ζωντανό Κοινό μπορεί να υπάρξει. Γιατί σας τα λέω αυτά τα γνωστά και τετριμμένα; Ε, γιατί λέω να πηγαίνω κι εγώ σιγά-σιγά, μεγάλωσα πια, καλύτερα να μη με δείτε κι εμένα να ξεχνάω τα λόγια μου. Θα ολοκληρώσουμε με το καλό την περιοδεία μας του “Ματωμένου Γάμου”, θα επαναλάβουμε και για δυο μήνες τον ερχόμενο χειμώνα τις “Μάγισσες του Σάλεμ” και τέρμα ο ηθοποιός. Θα συνεχίσω να γράφω και ίσως να σκηνοθετώ αν υπάρχει κάτι που να μ’ ενδιαφέρει πραγματικά.
»Ευχαριστώ όλους τους δασκάλους, συναδέλφους και συνεργάτες που δουλέψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, ευχαριστώ κι εκείνους που μου πρότειναν πολύ ωραίες συνεργασίες για του χρόνου. Ευχαριστώ βέβαια και τους θεατές και τους εύχομαι να παραμείνουν θεατρόφιλοι και να μη μπερδεύουν το Θέατρο με το χρηματιστήριο -είναι έννοιες εντελώς διαφορετικές και εχθρικές μεταξύ τους» έγραψε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλατζόπουλος.
Δείτε την ανάρτησή του
Η διαδρομή του Γιάννη Καλατζόπουλου
Ο Γιάννης Καλατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Από μικρός στον κινηματογράφο, στο θέατρο για παιδιά και στο ραδιόφωνο, έγινε γνωστός ως “παιδί-θαύμα”. Στο θέατρο των ενηλίκων έπαιξε σημαντικούς ρόλους παιδιών, με δασκάλους και σκηνοθέτες τον Αλέξη Μινωτή, τον Κάρολο Κουν, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Ντίνο Δημόπουλο. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή ως εξαιρετικό ταλέντο, παράλληλα με το Γυμνάσιο, με δασκάλους τον Γρηγόρη Βαφιά, τον Κώστα Μπάκα, την Ελένη Ζαφειρίου, τη Βέρα Ζαβιτσιάνου, τον Λάμπρο Κωστόπουλο, τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τον Κωστή Μεραναίο.
Ως επαγγελματίας ηθοποιός έπαιξε πρώτους και δεύτερους ρόλους στο θίασο Μυράτ-Ζουμπουλάκη, στο Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, στο θίασο Έλλης Λαμπέτη, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Στοά, στη Θεατρική Σκηνή, στα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κέρκυρας και Κρήτης, στο θίασο του Γ. Κιμούλη και σε πολλούς συνεταιρικούς θιάσους και ομάδες (Θέατρο του Λαού, Ελεύθεροι Καλλιτέχνες, Θέατρο της Νιότης, Θέατρο του Δρόμου, Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης κ.ά.). Τέλειωσε την Πάντειο (1973) και τη Νομική Αθηνών (1976) και παρακολούθησε μαθήματα σκηνοθεσίας θεάτρου στην Accademia Nazionale d’Arte Drammatica της Ρώμης (1985-87).
Έχει σκηνοθετήσει πάνω από εξήντα θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, στα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Κέρκυρας και Κρήτης, καθώς και σε πολλούς ιδιωτικούς ή συνεταιρικούς θιάσους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Από το 1982 διευθύνει την Ομάδα Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της οποίας λειτούργησε μέχρι πρόσφατα και η Παιδική Αυλαία. Διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΗ (1990-92), διευθυντής στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου (2004), πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους και της Eπιτροπής του ΥΠΠΟ για τα Kρατικά Bραβεία παιδικού θεατρικού έργου. Έχει διασκευάσει και ανεβάσει για το παιδικό κοινό έργα του Αριστοφάνη, του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Ίψεν, του Λόρκα κ.ά. Έχει εκδώσει “Τα ρούχα του βασιλιά” από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Σε ποιους ρόλους έχει δανείσει τη φωνή του ο Γιάννης Καλατζόπουλος
Με πληροφορίες από biblionet.gr