ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ελαφόνησος: Η παραλία Παναγία θυμίζει Καραϊβική

Κρυστάλλινα νερά σαν πισίνα στο εξωτικό νησί της Πελοποννήσου – Βίντεο από τις παραλίες “Παναγία” και “Σίμος”

Καλώς ήρθατε στην Ελαφόνησο, στην παραλία Παναγιά. Ανήκει στις παραλίες της Ελλάδας που καταφέρνουν από το πρώτο λεπτό να σε κάνουν να τις βάλεις στη λίστα με τις πλέον αγαπημένες σου. Είναι η ομορφιά, η ιδιαιτερότητα και η αύρα τους. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι μια παραλία σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, στην Ελαφόνησο. Η παραλία Παναγία μοιάζει με πισίνα και σίγουρα το κολύμπι εκεί είναι μια εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό. Την αποκαλούν παραλία α λα Καραϊβική και όχι άδικα! Οι εικόνες, εξάλλου, μιλούν από μόνες τους.

Ελαφόνησος: Η παραλία Παναγία θυμίζει Καραϊβική

Ελαφόνησος: Παραλία ΠαναγιάΗ παραλία Παναγία είναι μια μεγάλης έκτασης αμμουδιά στο εξωτικό νησί της Πελοποννήσου, την Ελαφόνησο. Κατά τους χειμερινούς μήνες τα λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν Λιμνίτσα. Καθόλου απίθανο, λοιπόν, να ακούσεις να αποκαλούν έτσι και την παραλία.

Παναγία Ελαφόνησος

Εκεί στην παραλία της Παναγίας που πήρε το όνομά της από την ευρύτερη περιοχή θα βρει κανείς και τα πανέμορφα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Πολύ εντυπωσιακή είναι και η στιγμή του ηλιοβασιλέματος στην συγκεκριμένη παραλία μιας και ο ήλιος δύει ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Στην περιοχή υπάρχουν επιπλέον και πολλές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά το Κάτω Νησί θεωρείται η Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγίας σαν «Κυκλώπετρες».

Η Παναγία είναι σε ένα μέρος της οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά επιπλέον είναι τόσο μεγάλη που θα βρει κανείς άνετα τον δικό του χώρο για να βάλει την πετσέτα του και την ιδιωτικότητα που τυχόν θέλει. Οι εικόνες από το βίντεο του καναλιού haanity στο Youtube μιλούν από μόνες τους…

Ελαφόνησος, σαν όνειρο!

Παναγία Ελαφόνησος

Την Ελαφόνησο την αποκαλούν τιρκουάζ παράδεισο και όχι άδικα μιας και οι παραλίες της είναι μία και μία για να σε κάνουν να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Από τη λίστα σου όταν βρεθείς εκεί δεν γίνεται να λείπει η παραλία Σίμος η οποία είναι από τις πιο διάσημες όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πριν επισκεφθείς την Ελαφόνησο είναι ότι πρέπει να κλείσεις εγκαίρως λόγω του περιορισμένου αριθμού καταλυμάτων ενώ παράλληλα οι τιμές θα σου φανούν ίσως λίγο αυξημένες σε σχέση με την ηπειρωτική Πελοπόννησο. Οι διακοπές, ωστόσο, θα σου μείνουν σίγουρα αξέχαστες!

Βίντεο από την παραλία “Σίμος”:

Πηγή: exrloringgreece.tv και saftok

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button