ΕΛΛΑΔΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πάτρα: 49χρονος πέθανε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η οικογένειά του

Ο 49χρονος πήγε στο νοσοκομείο με  δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια και ζήτησε πρώτες βοήθειες – Του είπαν ότι δεν εφημερεύουν και τον έδιωξαν – Τι απαντά το «Άγιος Ανδρέας»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά οικογένεια 49χρονου Πατρινού ζαχαροπλάστη, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο ο 49χρονος άφηνε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του εκλιπώντος, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς.

«Φύγε από εδώ δεν εφημερεύει» ήταν η απάντηση που εισέπραξε από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου απευθύνθηκε και τελικά ο λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο εξέπνευσε.

«Απαράδεκτοι… Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας» αναφέρουν οι οικείοι του που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πως περιγράφουν το χρονικό οι συγγενείς

Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα, η σύζυγος του αδερφού του μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ.

“O άνθρωπος ήταν σπίτι του και ένιωσε μια αδιαθεσία, έναν έντονο πόνο στην πλάτη. Πήρε το αυτοκίνητό του, πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, συνάντησε τον security που ήταν στην είσοδο, τον ρώτησε αν μπορεί να περάσει μέσα γιατί δεν ένιωθε καλά, τον άφησε ο άνθρωπος και μπήκε στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Εκεί συνάντησε κάποιες νοσοκόμες και του είπαν ότι δεν μπορούν να του κάνουν κάτι γιατί δεν εφημερεύει το νοσοκομείο” αναφέρει η ίδια και συνεχίζει “βγαίνει τότε ο άνθρωπος από το νοσοκομείο, αφού τον έδιωξαν και του είπαν ότι δεν μπορούν να του προσφέρουν κάτι και πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο”.

Όταν πήρε τον αδερφό του τηλέφωνο, σύμφωνα με τα όσα μας λέει η κ. Δήμητρα, του είπε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει να πάρει το αυτοκίνητό του προκειμένου να πάει σε άλλο νοσοκομείο. Χαρακτηριστικά του είπε, “δεν μπορώ να πάω στο νοσοκομείο, είμαι χάλια, ελάτε να με πάτε στο Ρίο γιατί εδώ στον “Άγιο Ανδρέα” δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι. Μετά από 5 με 10 λεπτά, έφτασε ο αδερφός του, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο για να πάνε στο Ρίο και μετά από 2 χιλιόμετρα περίπου, ο άνθρωπος πέθανε στο αυτοκίνητο. Τον πήγε στο Ρίο ο αδερφός του, του έκαναν ΚΑΡΠΑ και διασωληνώθηκε αμέσως, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι. Δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υγεία του”.

“Ήταν ζαχαροπλάστης και οικοδόμος, τα τελευταία 7 με 8 χρόνια ασχολούνταν με την εστίαση” καταλήγει.  

Ο Θάνος Πλεύρης έχει ζητήσει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό

Κατεπείγουσα έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μάλιστα ο υπουργός ζητεί να διερευνηθεί το περιστατικό και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες εάν προκύψουν. 

Ο 49χρονος που κατέληξε

Διοικητής Νοσοκομείου: Μας είπε ότι έχει ψύξη

Από τη μεριά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” παρουσιάζει αλλιώς τα πράγματα.

Μιλώντας στο tempo24.news είπε πως ο 49χρονος τους ανέφερε ότι έχει ψύξη και όχι το αντίθετο.  

Ο κ. Ηλίας Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι μέχρι ώρας έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

“Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό”, αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο Διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο Νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button