ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε ελικόπτερο στην Σάμο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς

Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο έπεσε στην περιοχή του Αγίου Μηνά

Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε πριν από λίγα λεπτά και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες.


Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης, το ελικόπτερο κατέβηκε για να φορτώσει νερό και μόλις σηκώθηκε έχασε τον έλεγχο και έπεσε στη θάλασσα.

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

samos-elikoptero

Σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δύο από τους 4 επιβάτες. Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται.

Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος.

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button