ΕΛΛΑΔΑ

Η συνομιλία ενός πατέρα και γιου που θα σε βάλει σε σκέψεις….

Γιορτή του πατέρα ή ημέρα του πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά της επιρροής των πατέρων στην κοινωνία

Στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, ενώ σε άλλες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. Θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με τη γιορτή της μητέρας.

Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική ταινία μικρού μήκους, η διάρκεια της οποίας είναι μόλις πεντέμισι λεπτά. Τα μηνύματά της, υπέροχα. Ποτέ να μη ξεχνάμε, πόσο ευγνώμονες θα πρέπει να είμαστε στους γονείς μας. Ποτέ να μην ξεχνάμε με πόση υπομονή μας μεγάλωσαν… Η βραβευμένη ταινία είναι του Νίκου Πιλάβιου, 2007, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Ζωιόπουλο και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη.

Με υπέροχα καθαρά κάδρα, λιτούς διαλόγους και δύο μόνο ηθοποιούς, η ταινία μικρού μήκους «Τι είναι αυτό;» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου, σκιαγραφεί με απίστευτη δύναμη και συγκίνηση τη σχέση ενός γιου με τον πατέρα που μοιάζει να έχει σημάδια άνοιας.

Στο ρόλο του νευρικού γιου που στο τέλος πνίγεται από της ενοχές του Παναγιώτης Μπουγιούρης, και στο ρόλο του πατέρα που ρωτάει συνεχώς «τι είναι αυτό;» ο Νίκος Ζωιόπουλος. Δεν χρειάζονται άλλες περιγραφές. Δείτε το και θα καταλάβετε.

Πατέρας και γιος κάθονται σε ένα παγκάκι. Κάποια στιγμή τους πλησιάζει ένα σπουργίτι. Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις του πατέρα προς τον γιο, για το σπουργίτι, εξοργίζουν τον γιο, ο οποίος δείχνει να μην έχει καμία υπομονή με έναν πατέρα που φαίνεται πως βρίσκεται στα πρώτα στάδια της άνοιας. Η αντίδραση του πατέρα, όμως, ανατρέπει τα πάντα και φέρνει δάκρυα συγκίνησης!

Ένα βίντεο φόρος τιμής στους ανθρώπους που έχουν τεράστια υπομονή, όσο μας μεγαλώνουν. Τους αξίζει η ίδια μεταχείριση από εμάς, όσο αυτοί μεγαλώνουν!

πηγή: flotsa.gr

Χρόνια πολλά μπαμπά! – Η ιστορία πίσω από τη Γιορτή του Πατέρα

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button