ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

7 ρόκερς που έχουν παντρευτεί ή ετοιμάζονται να παντρευτούν Ελληνίδες

Γάμοι που κρατάνε γερά και άλλοι που διαλύθηκαν πολύ άδοξα.

Τυχερές Ελληνίδες ή τυχεροί μουσικοί που παντρεύτηκαν Ελληνίδες;

Dave Gahan- Jennifer Sklias

depechemode.be

Ο Frontman των Depeche Mode, Dave Gahan, είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Jennifer Sklias. Eκείνη του στάθηκε στις πιο δύσκολες στιγμές του, εκείνος για χάρη της βαφτίστηκε ορθόδοξος και έκανε γάμο σε εκκλησία. Η γνωριμία τους έγινε το 1994, όταν οι δύο έκαναν αποτοξίνωση σε κέντρο απεξάρτησης στην Αριζόνα. Ο Gahan ξανακύλισε αρκετές φορές και βρισκόταν κυριολεκτικά στο κακό του το χάλι: είχε κόψει τις φλέβες του σε μια απόπειρα να αυτοκτονήσει. Λίγο καιρό αργότερα κυριολεκτικά πέθανε για 2 λεπτά από overdose και έχει δηλώσει πως είδε όραμα την Jennifer να τον φωνάζει να γυρίσει πίσω. ενώ αμέσως μετά είχε βρεθεί στην Εντατική έπειτα από χρήση ενός μείγματος κοκαΐνης και ηρωίνης. Καθώς και οι δύο ήταν σε κακό χάλι με όσα τους συνέβαιναν (ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της αυτοκτόνησε), αποφάσισαν να διακόψουν την όποια σχέση τους και να μείνουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Μέχρι το 1997 που ο Dave μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να είναι κοντά της, ελπίζοντας σε επανένωση.

Παντρεύτηκαν το 1999, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, σε ορθόδοξη εκκλησία. Η Σπαρτιάτισσα σύζυγος του είναι αυτή που τον βοήθησε να ξεπεράσει την εγχείρηση όγκου στην ουροδόχο κύστη, που ήταν ο λόγος για την ματαίωση της συναυλίας τους στη Μαλακάσα το 2009 και στα 25 χρόνια που είναι μαζί, ήταν πάντα ο βράχος του, μια “αγία” όπως την χαρακτηρίζει. Eχουν αποκτήσει μαζί την Stella Rose Gahan. Στο σπίτι τους, επικρατεί η ελληνική κουλτούρα σε όλα τα επίπεδα αφού την ανατροφή της μικρής και των άλλων δύο παιδιών, που έχουν αποκτήσει από τους προηγούμενους γάμους τους, έχει αναλάβει η η μητέρα της Jennifer. Η κυρία Στέλλα έχει καταγωγή από τη Σίκινο και ο σύζυγός της είναι από τη Μονεμβασιά.

James Kottak-Αθηνά Λι

podomatic.com

Ένας ακόμα μουσικός, ο James Kottak, μπήκε στη ζωή μας αλλά και στο ιδιαίτερα διάσημο συγκρότημα Scorpions, εντελώς ξαφνικά, ως ντράμερ του συγκροτήματος. Ήταν φίλος του Group από το 1988, όταν έκανε καριέρα ως μέλος των Kingdom Come και μπήκε στην ομάδα τους το 1996. Ο ίδιος είναι παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα Athena Lee, αδελφή του πασίγνωστου ντράμερ Tommy Lee.

Το ζευγάρι έκανες τη βάφτιση των παιδιών τους, της Τόμπι, που γεννήθηκε το 1991, του Miles που γεννήθηκε το 1993 και του Matthew- James, που γεννήθηκε το 1997, το 2002 στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην Καλιφόρνια.

Χώρισαν το 2011 και το διαζύγιο δεν ήταν καθόλου πολιτισμένο, καθώς οι κατηγορίες που εκτόξευσαν ο ένας στον άλλον ήταν βαριές.

Chris Cornell- Βίκυ Καραγιάννη

gossip-tv.gr

Ο διάσημος τραγουδιστής των ροκ συγκροτημάτων “Soundgarden” και “Audioslave” που έκανε σόλο καριέρα τα τελευταία χρόνια και αυτοκτόνησε το 2017, είχε κάνει ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά τη σχέση του με την Ελλάδα, καθώς δε δίστασε να βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος το 2004 σε ελληνική Εκκλησία στο Παρίσι. Η σύζυγός του, Βίκυ Καραγιάννη είναι Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος με έδρα το Παρίσι. Η Βίκυ και ο Chris παντρεύτηκαν το 2004, μετά από σχέση αρκετών μηνών.

Σύντομα, απέκτησαν δύο παιδιά. Η Βίκυ έχει επίσης μια θετή κόρη από τον προηγούμενο γάμο του Chris. Η Βίκυ ήρθε στο προσκήνιο όταν μήνυσε τον γιατρό του συζύγου της για τη συνταγογράφηση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου, το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, προκάλεσε τον θάνατο του Chris, μετά από υπερβολική δόση.

Η Βίκυ φροντίζει τώρα το φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε ιδρύσει με τον σύζυγό της το 2012, για τα μη προνομιούχα παιδιά. Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Βίκυ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Chris, στην οποία αναφέρθηκε σε όλες τις αναμνήσεις της μαζί του.

Mark E. Smith- Έλενα Πούλου

facebook.com

Τον Δεκέμβριο του 2000 ο Mark E. Smith, frontman, στιχουργός και το μόνο σταθερό μέλος του post-punk συγκροτήματος Fall, γνώρισε την Έλενα Πούλου γνωστή και ως Elenor ή Elena Smith στο Βερολίνο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2001, ήταν ο 3ος γάμος για τον Smith, και η Έλενα εντάχθηκε στους The Fall ως πιανίστα το 2002.

Eμεινε στο γκρουπ μέχρι το 2016, οπότε και παραιτήθηκε. Το ζευγάρι χώρισε το 2016, με τον Mark να λέει τότε: “Αυτά συμβαίνουν. Για να είμαι ειλικρινής, είμαι πιο ευτυχισμένος τώρα. Δεν ήξερα γιατί το κάνω αυτό. Και μετά νομίζεις ότι θα γυρίσεις πίσω και θα λυπάσαι τον εαυτό σου, αλλά στην πραγματικότητα όλα είναι εντάξει. Οι άνθρωποι λένε “πάλι τα ίδια”, αλλά έχω περάσει διαζύγιο, έχω δει οικογένειες να χωρίζουν. Δεν το βλέπω ως κάτι κακό.

Eric Burdon- Μαριάννα Προεστού

espressonews.gr

Ο Eric Burdon ( τραγουδιστής των συγκροτημάτων The Animals and War) γνώρισε τη Μαριάννα Προεστού σε μια συναυλία που έδωσε στο Αννόβερο.
Εκείνη ήταν ανάμεσα στο κοινό και στο τέλος, όταν συναντήθηκαν και έπιασαν κουβέντα, ο Burdon γοητεύτηκε από την όμορφη Ελληνίδα που κρατούσε σημειώσεις στα ελληνικά. Μέσα από τη σχέση τους, που κατέληξε σε γάμο το 1999, ο μουσικός γνώρισε τις ομορφιές της Ελλάδας.

Ανάμεσα στους αγαπημένους του προορισμούς αναδείχθηκε η Αμοργός, όπως έλεγε σε παλαιότερη συνέντευξή του, το 2014, προσθέτοντας ωστόσο πως «σύντομα θα επισκεφτώ τη Σέριφο και ίσως γίνει το νέο αγαπημένο μου νησί. Ανυπομονώ να κολυμπήσω σε καταγάλανα νερά και να φάω φρέσκο ψάρι».

Richard Wright- Franka Wright

David Gilmour the Legend – facebook

Η Ελληνίδα Franka Wright ήταν η δεύτερη σύζυγος του Richard Wright (1943-2008), ιδρυτικού μέλους και κημπορντίστα των Pink Floyd. Ήταν παντρεμένοι από το 1984 ως το 1994. Ο David Gilmour και ο Nick Mason (κιθαρίστας και ντράμερ των Pink Floyd, αντίστοιχα) έχουν παραδεχθεί την τεράστια συμβολή της Franka στην επανένωση του συγκροτήματος από το 1986 έως το 1994.

Η ίδια πριν από 4 χρόνια, μοιράστηκε την προσωπική της ιστορία, μία αυτοβιογραφία με τίτλο: Η ζωή μου με τους Pink Floyd. Συγκεκριμένα, «Η άλλη πλευρά του τείχους: Η ζωή μου με τους Pink Floyd» φέρνει στο φως πολλές άγνωστες πτυχές του συγκροτήματος που έχει πουλήσει περισσότερους από 250.000.000 δίσκους.

Η Φράνκα θυμάται τη σκηνή που σημάδεψε τη ζωή της όταν επέστρεψε στην Αθήνα κι έσπευσε να δει τον Rick Wright στο σκάφος του, όπου τον βρήκε να διασκεδάζει με μια νεαρή ξανθιά: «Φορούσε το πουκάμισό του» θυμάται η Φράνκα. «Τη ρώτησα πόσο καιρό συνέβαινε αυτό. Με κοίταξε και στη συνέχεια άρχισε αργά να σκίζει το πουκάμισο για να μου δείξει το ελαφρώς στρογγυλό στομάχι της. Ήταν σαφώς έγκυος. Είχα καταστραφεί». Το χτύπημα ήταν μεγάλο δεδομένου ότι η Φράνκα, η οποία τότε ήταν με τον Rick για περισσότερο από μια δεκαετία, ανάρρωνε από την τέταρτη αποβολή της, ενώ σε μία από αυτές κινδύνεψε σοβαρά να πεθάνει. «Ο Rick δεν με επισκέφθηκε ποτέ στο νοσοκομείο…».

Στο παρελθόν η Φράνκα είχε συγχωρήσει τις εξωσυζυγικές σχέσεις του Ρικ: «Ήταν, λέει, ένας από τους κινδύνους να παντρευτεί κανείς με ένα μέλος της μεγαλύτερης ροκ μπάντας στον κόσμο. Αλλά η πατρότητα του μωρού μιας άλλης γυναίκας ήταν το τελικό χτύπημα. Δεν μπορούσα να χειριστώ το γεγονός ότι μια άλλη γυναίκα είχε το παιδί του, αφού είχα χάσει τόσα πολλά μωρά», λέει. «Έπρεπε να φύγω ή θα με κατέστρεφε».
Αυτό συνέβη το 1992 όταν οι Pink Floyd είχαν ανακτήσει τη διεθνή φήμη τους μετά από μια επιτυχημένη διετή παγκόσμια περιοδεία.

Η πρώτη συνάντησή της με τον Rick ήταν το 1981, αφού τον είχε απομακρύνει από τη μπάντα ο Roger Waters, ο συνιδρυτής της Pink Floyd, γιατί δεν συνέβαλε αρκετά στο δίσκο The Wall. Το άλμπουμ του The Final Cut του 1983 είναι το μοναδικό των Pink Floyd χωρίς τον Rick. Μέχρι τότε βρισκόταν «αυτοεξόριστος» στη Ρόδο, όπου περνούσε τις μέρες του πίνοντας στο μπαρ Qupi στη Λίνδο.

Μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημά της έμεινε στο νοσοκομείο για δύο μήνες, και ο Ρικ της έστελνε ροζ τριαντάφυλλα κάθε μέρα. «Δεν ήξερα ποιος τα έστελνε», προσθέτει. Το έμαθα όταν επέστρεψα στο μπαρ. Γίναμε ζευγάρι το 1982, μοιράζοντας το χρόνο μας ανάμεσα στα σπίτια του Ράιτ στη Νέα Υόρκη, τη Νίκαια, το Λονδίνο, την Ελλάδα και το σκάφος του, πριν παντρευτούμε στη Ρόδο το 1984. Ο Ρικ δεν μιλούσε πάρα πολύ για το λόγο που έφυγε από τη μπάντα, εκτός από το ότι είχε χάσει την εκτίμηση του Waters», λέει η Φράνκα. «Όταν βρέθηκε με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ στη Λίνδο, οι δύο άνδρες αγνοούσαν ο ένας τον άλλο. Η συναυλία της Βενετίας τον Ιούλιο του 1989, μπροστά σε 200.000 άτομα πάνω σε μια πλωτή σκηνή, 200 μέτρα από την πλατεία του San Marco, παραμένει μια αγαπημένη μνήμη. Ήταν τόσο μαγευτική. Οι συναυλίες τους ήταν σαν έργα τέχνης. Έντονη οπτική εμπειρία με πυροτεχνήματα, φωτισμό και λέιζερ» θυμάται η Φράνκα.

«Τους είπα ότι οι οπαδοί τους ήθελαν να συναντιούνται περισσότερο μεταξύ τους σε δημόσιες εμφανίσεις. Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να μιλάνε για τη μουσική και ο Nick Mason επέστρεψε στο γκρουπ».

«Παρακαλούσα τον Ρικ να μην παίρνει ναρκωτικά, όταν ήμασταν στην Ελλάδα, και έγινα έξαλλη όταν τον είδα να σνιφάρει κοκαΐνη στο μπάνιο, στο διαμέρισμα της Αθήνας», λέει. «Μετά από κάθε συναυλία το δωμάτιο του Rick ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά και αλκοόλ και δεν ήταν ο μόνος. Έκανα μια γραμμή μια φορά, για να συνεχίσω να είμαι μαζί του, αλλά δεν μου άρεσε».

Η ιστορία με την ξανθιά γκρούπι που άφησε έγγυο ο Ρικ, δεν ήταν η πρώτη εξωσυζυγική περιπέτειά του. Η Φράνκα θυμάται «μια άλλη φορά που στην Καραϊβική τον βρήκε με μια Ολλανδέζα, μοντέλο, στο σκάφος του».

Ωστόσο, πιστεύει ότι ο Ράιτ δεν ήθελε ποτέ ένα διαζύγιο: «Προσπάθησε πολλές φορές να με σταματήσει για να μην τον αφήσω, παρακαλώντας να μείνω και ζητώντας μου πραγματικά συγγνώμη γι’ αυτό που είχε κάνει, αλλά η καρδιά μου είχε σπάσει…».

Ο Wright παντρεύτηκε τη Μίλι, τη γυναίκα που λέει η Φράνκα ότι είχε δει στο σκάφος και απέκτησαν ένα γιο, τον Μπεν. Χρόνια αργότερα, ο Ρικ επικοινώνησε με τη Φράνκα και προσφέρθηκε να την βοηθήσει να κάνει μια ηχογράφηση ελληνικής μουσικής. Όταν η Μίλι το ανακάλυψε, με προειδοποίησε, λέγοντας: «Είμαι η κυρία Rick Wright». «Καλώς ήρθατε στο κλαμπ» της είπα. Ο Ρικ δεν επικοινώνησε ξανά μαζί μου και μου είπαν να μην παραστώ στην κηδεία του, μέσω του γραμματέα της. «Ήταν τόσο ενοχλητικό», λέει η Φράνκα Ράιτ. «Δεν του είπα ποτέ αντίο και δεν γνωρίζω ακόμη και που είναι θαμμένος. Πιστεύω ότι ο Ρικ με αγαπούσε ως το τέλος. Τα τελευταία επτά χρόνια προσπάθησα να έρθω σε επαφή με τον David (Gilmour), που μου άρεσε πολύ, αλλά ποτέ δεν απάντησε», λέει. «Είναι σαν να μην είχα υπάρξει ποτέ…».

Scott Page- Δέσποινα Μοίρου

in.gr

Τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός, Δέσποινα Μοίρου βρίσκεται μόνιμα στην Αμερική και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα της χολιγουντιανής βιομηχανίας. Ωστόσο, αυτό που δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα είναι ότι η ηθοποιός διατηρεί εδώ και τέσσερα χρόνια σχέση με τον 68χρονο μουσικό Scott Page.

Ο Scott Page έχει παίξει σαξόφωνο και κιθάρα με τους Pink Floyd, Supertramp και Toto.

«Οι ομοιότητες που έχω με αυτό τον άνθρωπο είναι πολλές, αλλά και σε πολλά πράγματα έχω μεγάλη αντίθεση, επειδή είμαι αρκετά ιδιόρρυθμη, εκρηκτική, μεσογειακή, ενώ αυτός είναι αρκετά απλός, σαν βούδας, με κατανοεί, μου δίνει το χρόνο και το χώρο που χρειάζομαι, η εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ που έχει, και η καλοσύνη του μου έκλεψαν την καρδιά. Επίσης έχει πολλή υπομονή, ένα στοιχείο που εγώ δεν έχω καθόλου στο χαρακτήρα μου. Δεν θα είχα υπομονή  ποτέ να περάσει τόσος χρόνος, και όλες αυτές οι συνθήκες για να ξαναβρεθώ με τον άνθρωπο που αγαπώ», έχει δηλώσει η ίδια για τον αγαπημένο της.

Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου αρραβωνιάστηκαν σε μια τελετή στη βίλα του κιθαρίστα στο Λος Άντζελες, με κουμπάρο τον κιθαρίστα των Doors, Robbie Krieger. Καλεσμένοι στο πάρτι που ακολούθησε ήταν, μεταξύ άλλων, μέλη των Led Zeppelin, ο Al Pacino, ο οποίος ήταν και δάσκαλος της ηθοποιού στα σεμινάρια υποκριτικής που έχει παρακολουθήσει στην Αμερική, αλλά και οι ηθοποιοί Lainie Kazan και Rene’e Taylor.

πηγή: ew.gr

Εμφάνιση περισσότερων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button